Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εκδήλωση παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Μεταφορών..!

Πραγματοποιήθηκε στις 3 μ.μ. η εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο απερχόμενος Υπουργός
Μ. Βορίδης υποδέχθηκε στο γραφείο του τον υπηρεσιακό Υπουργό Σ. Σιμόπουλο και είχαν ολιγόλεπτη συνεργασία.

Στη συνέχεια σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Βορίδης και Σιμόπουλος επεσήμαναν τα εξής:
ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Απερχόμενος Υπουργός): «Να σας ευχαριστήσω καταρχήν για την παρουσία σας εδώ και επίσης να καλωσορίσω το νέο Υπουργό. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα η παρουσία του, υπό την έννοια ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο συγκεκριμένο υπουργείο. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει γνώση των θεμάτων και αυτό εξασφαλίζει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι τις εκλογές και την ορκωμοσία της νέας Κυβερνήσεως, το υπουργείο βρίσκεται σε καλά χέρια. Επομένως δεν θα υπάρξει το οποιοδήποτε διοικητικό  κενό, αλλά αντιθέτως στο πλαίσιο της εντολής, που έχει λάβει η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, θα γίνουν όλα, όσα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχεια που είναι απαραίτητη για το επόμενο διάστημα. 
Προσωπικά, να ευχαριστήσω εσάς (τους δημοσιογράφους), για αυτή την εξάμηνη συνεργασία. Νομίζω ότι ήταν εξαιρετικά γόνιμη.  Να σας ευχαριστήσω για τον τρόπο, με τον οποίο καλύψατε δημοσιογραφικά τις δραστηριότητες του Υπουργείου. Θέλω να πω ότι για μένα ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδος. Νομίζω ότι ήταν αρκετά παραγωγική, αρκετά δημιουργική. Έγιναν αρκετά πράγματα, προχώρησαν πολλά ζητήματα.

Συγκεφαλαιώνοντας αυτό τον προηγούμενο  πυκνό χρόνο των έξι μηνών να πω ότι έγιναν σημαντικές  νομοθετικές παρεμβάσεις. Την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών μέσα στην οποία  περιεχόταν και η επίλυση του ζητήματος των αδειοδοτήσεων των κεραιών (κινητής τηλεφωνίας). Την απελευθέρωση της αγοράς των φορτηγών ΔΧ. Εκεί για μια  ακόμη φορά οφείλω να ευχαριστήσω όλους και τους κοινωνικούς εταίρους για την κατανόηση με την οποία αντιμετώπισαν τις  συγκεκριμένες ρυθμίσεις και την άψογη συνεργασία που είχαμε. Επιπλέον επιλύθηκε το ζήτημα των ταξί, το οποίο ξέρετε ότι είχε ταλαιπωρήσει αρκετά την ελληνική κοινωνία, αλλά και την ελληνική πολιτική ζωή. Θέλαμε έναν τρόπο ισορροπημένο. Προφανώς ο καθένας διατηρεί τις απόψεις του, αλλά εν πάση περιπτώσει, εκ των πραγμάτων, έτσι έκρινε η Βουλή και έτσι προχώρησαν τα πράγματα. Μέσα εκεί ενσωματώθηκαν σε αυτό το βασικό νομοσχέδιο – νόμο τώρα - δύο κοινοτικές οδηγίες για τις  τηλεπικοινωνίες και με αυτή την ενσωμάτωση η χώρα μας είναι πλήρως πλέον συμμορφωμένη και θα σας έλεγα και αρκετά μπροστά στα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Το υπουργείο μας πλέον δεν έχει την παραμικρή εκκρεμότητα σε σχέση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι ενσωματωμένες όλες οι οδηγίες και οι κανονισμοί που αφορούν ευρύτερα το Υπουργείο και νομίζω ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει απλώς να προχωρήσει στην έκδοση δευτερογενούς νομοθεσίας, κυρίως υπουργικές αποφάσεις και ΠΔ που πηγάζουν από αυτή τη νομοθεσία.

Στο επίπεδο των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει, στο πλαίσιο των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας, τα πράγματα ρέουν απολύτως ομαλά.

Θα ενημερώσω τον κ. Υπουργό ειδικά ως προς το σκέλος αυτό αν και είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εκπληρωμένες αυτές οι υποχρεώσεις. Θα σας έλεγα ότι είναι εκπληρωμένες ή δρομολογημένες μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2012.
Η δική μου η εικόνα, ως προσωπική κατάθεση είναι ότι αυτό υπήρξε ένα υπουργείο με πάρα πολλές προκλήσεις. Εξαιρετικά ενδιαφέρον, εξαιρετικά δημιουργικό, παραγωγικό και κρίσιμο για την ανάπτυξη του τόπου. Θέλω να ελπίζω, είμαι βέβαιος, για το σημαντικό έργο σε αυτό το  χρονικό – κρίσιμο –διάστημα, που θα επιτελέσει η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, σταθεροποιώντας και συνεχίζοντας την συνέχεια της διοικήσεως μέχρι τις εκλογές. Αλλά και θέλω να ελπίζω ότι η επόμενη Κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το Υπουργείο αυτό προκειμένου να επιτυγχάνονται αναπτυξιακοί στόχοι. Γιατί αυτό είναι το πολύ κρίσιμο το οποίο έχει στα… χέρια του αυτό το υπουργείο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 
Κύριε Υπουργέ να ευχηθώ κάθε επιτυχία, να είστε καλά».
ΣΙΜΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ  (Νέος Υπουργός): Κύριε  Υπουργέ, κύριοι Γενικοί Γραμματείς, αγαπητοί φίλοι, παλαιοί και νέοι συνεργάτες στο Υπουργείο, αγαπητοί φίλοι- και το εννοώ - εκπρόσωποι του Τύπου,  είναι μεγάλη μου χαρά που για ένα μικρό διάλλειμα από τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα, της τάξης των είκοσι πέντε  ημερών,  ξαναβρίσκομαι κοντά σας στο Υπουργείο. Ο ρόλος και η ευθύνη  της υπηρεσιακής Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη με βάση  το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. 
Το έργο  στο οποίο αναφέρθηκε προηγουμένως ο Υπουργός κ. Βορίδης, νομίζω ότι και εγώ,  ως πολίτης,  το παρακολουθήσαμε από τον Τύπο τους τελευταίους  έξι μήνες  και πραγματικά ήταν εντυπωσιακό. Σχεδόν χρόνια προβλήματα  εάν δεν έχουν λυθεί οριστικά, έχουν  μπει σαφώς σε τροχιά επίλυσης. Και αυτό  νομίζω το πιστώνεστε προσωπικά κύριε Υπουργέ. Αυτές τις 20-30 μέρες, δύο πράγματα κανείς έχει να κάνει σε ένα τόσο  μεγάλο Υπουργείο, όπως είναι το Υποδομών, των  Μεταφορών και των Δικτύων:

·Να φροντίσει ώστε τα  μεγάλα έργα τα οποία τρέχουν,  να συνεχίσουν να τρέχουν απρόσκοπτα
·Και να μην υπάρχουν προβλήματα καθημερινότητας, κάτι που προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό και το είχα κυνηγήσει παλαιότερα. Ή ακόμη και αν υπάρχουν προβλήματα καθημερινότητας,  να αποτελούν, αν θέλετε,  την πρώτη προτεραιότητα του ίδιου του Υπουργού για να μπορεί να επιλύονται,  γιατί ο έρημος πολίτης αυτής της χώρας, της κοινωνίας, έχει τραβήξει και τραβάει πάρα πολλά. Τουλάχιστον αν μπορούμε να τον ξαλαφρώσουμε  από λίγα από αυτά.
 
Είναι προφανές ότι τις επόμενες δύο-τρεις μέρες θα ενημερωθώ. Όπως ξέρετε οι εκπρόσωποι του Τύπου, είμαι πάντα στη διάθεσή σας και ελπίζω από την επόμενη βδομάδα να κάνουμε μια συνάντηση να συζητήσουμε ειδικότερα θέματα που πιθανό έχετε εσείς να θέσετε ή πιθανόν εγώ θα επιθυμούσα να βγουν προς την κοινωνία.

Κύριε  Υπουργέ σας ευχαριστώ πολύ, σας εύχομαι καλή επιτυχία στις πολιτικές σας επιδιώξεις.  Η επιτυχία  αυτή είναι σε όλο το πολιτικό σύστημα ώστε και εμείς να γυρίσουμε πίσω στη δουλειά μας έγκαιρα. Σας ευχαριστώ».  


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...