Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ποιοι 7 φόροι μας περιμένουν..!

Επτά φόροι έρχονται προς πληρωμή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι οποίοι αποτελούν βασικά συστατικά του φετινού προϋπολογισμού. Με ανοιχτό ακόμα το
ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί και πάλι σε προεκλογική περίοδο σύντομα, στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί ανησυχία σχετικά με την είσπραξή τους.
Βάσει του σχετικού σχεδιασμού σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αρχίσουν να εισπράττονται οι εξής φόροι:
1.    Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Το γνωστό «χαράτσι» στα ακίνητα, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Οι λογαριασμοί του επόμενου διμήνου θα περιλαμβάνουν την πρώτη από τις πέντε δόσεις εξόφλησής του για το 2012.
2. Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011. Θα βεβαιωθεί μέσω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Υπολογίζεται με συντελεστή 1%-4% του δηλωθέντος εισοδήματος.
3.    Τέλος επιτηδεύματος. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν 500 ευρώ μέσω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
4. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης (ΙΧ άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, σκάφη, κ.ά.). Θα εισπραχθεί μέσω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος.
5. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009. Πρόκειται για περίπου 150.000 εκκαθαριστικά που αφορούν σε φορολογούμενους οι οποίοι το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους.
6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011. Τα σχετικά εκκαθαριστικά για είχε προγραμματισθεί να αρχίσουν να ταχυδρομούνται άμεσα μετά τις εκλογές.
7. Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων 2011. Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει για όλους τους φορολογούμενους στις 15 Ιουνίου.


http://www.prionokordela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...