Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Προχωρούν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί

   Το «πράσινο φως» του πρωθυπουργού έλαβε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να προχωρήσουν οι...
διαδικασίες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.
   Το θέμα εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Γιάννη Ραγκούση
την Πέμπτη.
   Ο πρωθυπουργός αφού ενημερώθηκε για τις βασικές κατευθύνσεις στην απελευθέρωση του επαγγέλματος και ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
   Έτσι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος και η διαβούλευση.
   Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ραγκούσης είχε δηλώσει, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι άδειες είναι δημόσια περιουσία.
   Επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα κινδυνεύσει, αν ολιγωρήσει ή συμβιβαστεί με συμφέροντα και ομάδες πίεσης και όχι αν συγκρουστεί με συντεχνιακά προνόμια.
   Παρουσιάζοντας τον πυρήνα των προτάσεών του, ο υπουργός ξεκαθάριζε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή και στην ιδιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
   Επαναλάμβανε ότι η λύση θα διασφαλίζει τη συνολική αναβάθμιση του επαγγέλματος τόσο στις συμβατικές του μορφές, όσο και στις νέες μορφές υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο τουρισμός.
   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει προχωρήσε σε αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
   Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία τονίζει ότι καθοριστικό ρόλο στη λήψη της απόφασης έπαιξε η καθολική αποδοχή των αιτημάτων της από όλα τα πολιτικά κόμματα, η πρόταση διαλόγου του πρωθυπουργού, αλλά και η έμπρακτη συμπαράσταση των Περιφερειαρχών.
   Στην ανακοίνωσή της, στις 5 Αυγούστου, κατέληγε: «Συνεχίζουμε το διάλογο και ελπίζουμε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχουμε επιτέλους και τις προτάσεις του υπουργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...