Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Θ. Λυμπερόπουλος: Μάλλον πάμε προς λύση της απεργίας έπειτα από τις διαβεβαιώσεις των 13 περιφερειαρχών.

  Γ. Σγουρός: Δεν θα υπογράψουμε καμία άδεια αν δεν κατατεθεί ο νόμος. 
 
  Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΤΑ με τους 13 περιφερειάρχες -στην αρμοδιότητα των οποίων έχει περιέλθει η έκδοση αδειών- ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ξεκαθάρισε πως δεν θα υπογραφεί καμία άδεια, η οποία έχει κατατεθεί μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αν δεν κατατεθεί ο νόμος και αν δεν προηγηθεί διαβούλευση, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ίδιοι.


  Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν ακόμη ότι θα ειναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και ζητησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Δεν δεσμεύτηκαν ωστόσο για την άρση των διώξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε βάρος αυτοκινητιστών για παρακώλυση συγκοινωνιών, αντιπαραθέτοντας ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται.

 «Παράθυρο» για λήξη των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί άνοιξε σήμερα, καθώς οι αυτοκινητιστές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις που έλαβαν το πρωί από τους περιφερειάρχες, με τον πρόεδρό της Ομοσπονδίας τους Θ. Λυμπερόπουλο να εισηγείται λύση της απεργίας.
 
  Θ. Λυμπερόπουλος: Μάλλον πάμε προς λύση της απεργίας

  «Ο κλάδος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής με τη στήριξη των 13 περιφερειαρχών», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, συμπληρώνοντας πως «το κλίμα αλλάζει» και πως θα καλέσει έκτακτο δ.σ., προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις προς την κατεύθυνση λύσης της απεργίας. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί ίσως και εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο.

  Προηγήθηκαν δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου στο ρ/σ Βήμα FM, με τις οποίες έστειλε επίσης μήνυμα εκτόνωσης. «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αυτοκινητιστές είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και το Σάββατο, οπότε επρόκειτο να συνεδριάσει το κλαδικό τους συμβούλιο.

  Κινητοποιήσεων συνέχεια στην περιφέρεια

  Πάντως, στα Χανιά την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για συνέχιση των κινητοποιήσεων επικύρωσε αργά το μεσημέρι, η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί, παρουσία αυτοκινητιστών από το Ηράκλειο.

  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου Ηλίας Καραπατάκης, «με απόφαση ομόφωνη θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις». Συμπλήρωσε ακόμη ότι για τις κινήσεις της επόμενης ημέρας, αποφάσεις θα λαμβάνονται κάθε βράδυ από το διοικητικό συμβούλιο.

  Στο Ηράκλειο ο απεργοί επέλεξαν νέες μορφές κινητοποίησης. Ορισμένοι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε μια ακραία μορφή -όπως χαρακτηρίσθηκε από πολλούς Ηρακλειώτες- διαμαρτυρίας. Συγκεντρώθηκαν με τα ταξί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, περιφέροντας ένα φέρετρο με μια φωτογραφία του υπουργού Γιάννη Ραγκούση σ' ένα όχημα. Στη συνέχεια, μετέφεραν το... φέρετρο μέχρι την πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, αλλά μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου πεζή και χωρίς το... φέρετρο.

  Παράλληλα, ομάδα απεργών πήγε στο λιμάνι και μοίραζε φυλλάδια στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που έφτασαν το πρωί, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μετακίνησή τους. Πάντως, από χθες το βράδυ πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις των ιδιοκτητών ταξί σε όλη την Κρήτη, προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους.

  Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Κέρκυρας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Θ. Μίαρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνουν και «αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις» δηλαδή χωρίς καμία προειδοποίηση σε διάφορα σημεία του νησιού.

  Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές διοργανώνουν απόψε συναυλία στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ώρα που οι συνάδελφοί τους σε Χαλκιδική, Έβρο, Δυτική Μακεδονία, Σέρρες, Λάρισα και Τρίκαλα τηρούν στάση αναμονής. Στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

  Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προκλήθηκαν από πορεία που πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας.

  Οι αυτοκινητιστές έκαναν αρχικά πορεία από το κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» προς τα διόδια του Ρίου, στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματα που κινούνταν εκείνη την ώρα στην Ε.Ο., σχηματίζοντας μεγάλες ουρές. Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, κλείνοντας το ρεύμα κυκλοφορίας προς το Αντίρριο.

  Οι συνάδελφοί τους στην Καλαμάτα αφού έκαναν πορεία με τα αυτοκίνητά τους στην πόλη, κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας την οποία απέκλεισαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών. Πορεία με τα οχήματά τους έκαναν ιδιοκτήτες ταξί και στην Καρδίτσα, ενώ συνάδελφοί τους από τη Λαμία έκλεισαν για λίγα λεπτά τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης κοντά στο σταθμό Λιανοκλαδίου.

Ρωγμές στο απεργιακό μέτωπο

  Στην επαρχία ήδη από χθες ειδικά στις τουριστικές περιοχές εμφανίστηκαν ρωγμές στο απεργιακό μέτωπο. Ετσι, μετά τη Ρόδο και την Κω, αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί Λέσβου. Η λήξη της απεργίας από την πλευρά των αγοραίων έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί Μυτιλήνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου του συνδέσμου ταξί Μυτιλήνης Παναγιώτη Σπανού. «Σε μια μάχη υπάρχουν πολεμιστές, υπάρχουν και λιποτάκτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...