Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έσπασαν πινακίδες στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα οι ταξιτζήδες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους


   14.52 Σε ξήλωμα των πινακίδων στα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της Πάτρας προχώρησαν λίγο νωρίτερα ιδιοκτήτες ταξί που από το πρωί κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

  Μάλιστα στο γραφείο του υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου έκαναν και τελετουργικό! Εριξαν χώμα πάνω στην πινακίδα και κάνοντας... την κηδεία της πινακίδας!

  Οι ιδιοκτήτες ταξί «επισκέφθηκαν» τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Κυριακοπούλου, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου και Κώστα Σπηλιόπουλου. Από τα δύο τελευταία πήραν και τις πινακίδες που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία. Οι ταξιτζήδες κρατούσαν πανό με τα αιτήματα τους και διαρκώς φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.


  14:10 Ψηφίσματα διαμαρτυρίας στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Αχαΐας του κυβερνώντος κόμματος έχουν επιδίδουν οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

  Η «βόλτα» τους ξεκίνησε από τα γραφεία του τοπικού ΠΑΣΟΚ στην οδό Γεροκωστοπούλου και μετά πήραν σειρά όλα τα γραφεία των βουλευτών του κόμματος.

  13:18 Με τα πόδια στο κέντρο της Πάτρας κινούνταν μέχρι πριν από λίγη ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης, οι οποίοι έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στην Όθωνος-Αμαλίας. Αρχικά έκαναν μια στάση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Γεροκωστοπούλου απ’ όπου όμως αποχώρησαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

  12:58 Μετά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών, σειρά έχουν τώρα τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Γεροκωστοπούλου. Εκεί βρίσκονται εδώ και λίγοι ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής.

 12:17 Αποχωρούν αυτή την ώρα από την Περιφέρεια οι ιδιοκτήτες ταξί. Με δίκυκλα, Ι.Χ. και ορισμένα ταξί κινούνται από την εθνική οδό προς το κέντρο της Πάτρας.

 10.40 Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 150 ιδιοκτήτες ταξί - με 25 οχήματα- σε μια ειρηνική έως ώρας διαμαρτυρία. Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών συναντάται αυτή την ώρα με τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Αγγελόπουλο, Γιώργο Γεωργιόπουλο και Νίκο Υφαντή.

  9.35 Συνεχίζουν για μια ακόμα μέρα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Στη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

  Αυτή την ώρα αυτοκινητοπομπή των ταξί κατευθύνεται μέσω του κέντρου στη ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου, ενώ από το πρωί σε μια κίνηση καλής θέλησης, ιδιοκτήτες ταξί μεταφέρουν και ξεναγούν δωρεάν στην πόλη, τους τουρίστες που έφτασαν με το κρουαζιερόπλοιο “CALYPSO”.

  8.15 Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο έχουν αρχίσει να συκγεντρώνονται ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.Περίπου 100 οχήματα βρίσκονται ήδη στο σημείο.Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποία θα καθοριστεί το μέλλον και η μορφή των κινητοποιήσεων

  7.30 Συνάντηση με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη αναμένεται να έχουν σήμερα το πρωί τα μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει και για σήμερα,έξω από το υπουργείο Μεταφορών, στη Λ. Μεσογείων.Ήδη οι πρώτοι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το Υπουργείο, στο οποίο υπάρχουν από νωρίς δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη κατάληψη του Υπουργείου.

  Εξάλλου οι χθεσινές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, έπεσαν στο κενό.

  Στη συνάντηση με τον Μιχάλη Καρχιμάκη θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών της Πάτρας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Σκέντζος.Σκοπός της συνάντησης των ιδιοκτητών ταξί με τον κ. Καρχιμάκη, είναι – όπως είπε στο thebest.gr o κ. Σκέντζος – να ενημερωθούν για την επίσημη θέση του κυβερνώντος κόμματος, αναφορικά με το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

  Κατά τη διάρκεια πάντως της συνάντησης, οι ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να υπενθυμίσουν στον κ. Καρχιμάκη τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτές καταγράφηκαν και στο πρόγραμμά του, στο ζήτημα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί.

  Δεν αποκλείουν νέες κινητοποιήσεις για σήμερα

  Δύσκολη μέρα για χιλιάδες ταξιδιώτες που διήλθαν τη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο ήταν η χθεσινή. Ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, απέκλεισαν τη ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου στα διόδια του Ρίου, τον κόμβο Μολυκρίου στο Αντίρριο,. λίγο πριν τη Γέφυρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.

  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες ταξί απο την περιφέρεια δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σήμερα το πρωί να επιστρέψουν και πάλι με αποκλεισμούς διοδίων και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

  Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οποία ανέφερε ότι είναι έτοιμη για διάλογο χωρίς σκοπιμότητες και αφήνει αιχμές εναντίον του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, για παρεμπόδιση του διαλόγου.

  Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Εδώ και έναν μήνα περίπου ο κλάδος κατέθεσε τις προτάσεις στον υπουργό, κ. Γιάννη Ραγκούση. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Μόσιαλου, σήμερα 1/8 στην κρατική τηλεόραση, καθώς και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, δείχνουν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεσο διάλογο χωρίς σκοπιμότητες, και να γίνει αποκλιμάκωση των απεργιών.

  Δε μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η σκοπιμότητα που δεν επιτρέπει στον κ. Ραγκουση ένα μήνα τώρα να προχωρήσει σε διάλογο με το πλαίσιο που έθεσε ο πρωθυπουργός.

  Μήπως υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετηθούν κάποιοι και υπονομεύεται ο τουρισμός; Εμείς, και σήμερα ακόμα, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση τις προτάσεις του πρωθυπουργού και του κ. Μόσιαλου με σκοπό την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

  Επιπτώσεις στον τουρισμό

  Το ένα  δισ. υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει  συνολικά η ζημιά που θα προκληθεί στην κρουαζιέρα αλλά και στις τοπικές κοινωνίες εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το www.protothema.gr

  Από την πρώτη στιγμή οι κινητοποιήσεις έπληξαν καίρια την κρουαζιέρα αφού δεκάδες μεγάλες εταιρείες άλλαξαν ή ακύρωσαν δρομολόγια. Οι τουρίστες δεν κατεβαίνουν στα λιμάνια να ξοδέψουν τα χρήματά τους ενώ εμφανίζεται πλέον μειωμένη η ζήτηση. Οι εταιρείες που άλλαξαν δρομολόγια ή δεν κατέβασαν σε  λιμάνια επιβάτες υπολογίζονται στις δώδεκα...

 Πηγή : www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...