Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Επαρχείο Καρπάθου: Καθορίστηκαν οι τιμές των ταξί για τις διαδρομές - Θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές στους παραβάτες..!

ΘΕΜΑ : ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ
-

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο υπό την προεδρία του Επάρχου Καρπάθου κ. Γιάννη Μηνατσή, υπηρεσιακών παραγόντων του Επαρχείου και εκπροσώπων του Συλλόγου των ταξί του νησιού μας, καθορίστηκαν οι τελικές τιμές των κομίστρων των ταξί, σε όλες τις χιλιομετρικές διαδρομές της Καρπάθου.


Στους εκπροσώπους των ταξί, παρατέθηκαν τα όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος για την χρέωση ανά χιλιόμετρο από τον προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιών-Μεταφορών του Επαρχείου κ. Σταύρο Χαλκιά και στη συνέχεια, μετά από διεξοδική συζήτηση, καθορίστηκαν  οι τελικές τιμές ανά χιλιομετρικό προορισμό οι οποίες θα ισχύουν και οι οποίες θα τηρούνται πιστά από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές.


Στις τιμές που καθορίστηκαν, περιλαμβάνονται όλες οι επιβαρύνσεις που προβλέπονται από το νόμο (βαλίτσες, κλήση από τηλέφωνο και χρόνος αναμονής) δηλαδή στα συγκεκριμένα τελικά κόμιστρα, ο επιβάτης δε θα πληρώνει έξτρα για όλα τα παραπάνω, εκτός από τρία ευρώ επί πλέον χρέωση για ρεζερβέ και 30% επιβάρυνση στο κόστος της διαδρομής αν η κούρσα γίνεται μετά τις 12 το βράδυ.


Επίσης επισημαίνεται ότι τα ταξί θα είναι διαθέσιμα καθ’ όλο το 24ωρο και κατά τους μήνες της αιχμής (Μάϊο έως Οκτώβριο), στην πιάτσα των ταξί θα υπάρχει ικανός αριθμός ταξί και τις νυχτερινές ώρες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Στην ίδια σύσκεψη από τον κ. Έπαρχο έγιναν συστάσεις στους οδηγούς ταξί, για την αυστηρή τήρηση των νόμων, όσο αφορά προς τους πελάτες ντόπιους η ξένους. 

Καλούνται οι πολίτες που κάνουν χρήση των ταξί, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές παραβαίνουν τις συμφωνηθείσες τιμές η δεν τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας, να καταγγέλλουν στην υπηρεσία συγκοινωνιών του Επαρχείου, στην Αστυνομία η στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου τους παραβάτες, προκειμένου να επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις, ενώ παράλληλα θα διενεργούνται αυστηροί τακτικοί έλεγχοι.




                            ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Οι τελικές τιμές οι οποίες αφορούν δρομολόγιο στους αντίστοιχους προορισμούς είναι μετ’ επιστροφής(διπλή ταρίφα) οι οποίες θα αναρτηθούν σε εμφανή σημεία και σε όλα τα μέσα για την ενημέρωση των πολιτών, έχουν ως εξής:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΑΞΙ ΠΡΟΣ:
Αεροδρόμιο-20 με 25 ευρώ
Αμοοπή-12 ευρώ
Μενετές-12 ευρώ
Απέρι-12 με 14 ευρώ
Βολάδα- 15 ευρώ
Όθος- 18 ευρώ
Πυλές- 22 ευρώ
Αρκάσα-22 ευρώ
Φοινίκι-25 ευρώ
Άδεια- 35 ευρώ
Λευκός- 50 ευρώ
Μεσοχώρι- 42 ευρώ
Σπόα- 33 ευρώ
Άγιος Νικόλαος- 42 ευρώ
Κυρά Παναγιά- 27 ευρώ
Αχάτα- 22 ευρώ
Άπελλα- 32 ευρώ
                                                            -2-

Λάστος- 30 ευρώ
Όλυμπος- 75 ευρώ
Διαφάνι- 85 ευρώ
ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΡΟΣ:
Πηγάδια- 20 με 25 ευρώ
Αμοοπή- 20 με 25 ευρώ
Μενετές- 20 με 25 ευρώ
Απέρι- 32 με 35 ευρώ
Βολάδα- 35 ευρώ
Όθος- 38 ευρώ
Πυλές- 39 ευρώ
Αρκάσα- 22 με 25 ευρώ
Φοινίκι- 30 ευρώ
Άδεια- 37 ευρώ
Λευκός- 55 ευρώ
Μεσοχώρι- 55 ευρώ
Σπόα- 55 ευρώ
Άγιος Νικόλαος- 65 ευρώ
Κυρά Παναγιά-50 ευρώ
Αχάτα- 40
Άπελλα- 55 ευρώ
Λάστος- 50 ευρώ
Όλυμπος- 95 ευρώ
Διαφάνι- 110 ευρώ


Σημειώνεται ότι κάθε ταξί έχει τον αντίστοιχο αριθμό, του πέραν του αριθμού κυκλοφορίας τον οποίο μπορείτε να σημειώνετε για τις καταγγελίες σας. Ο αριθμός τηλεφώνου της πιάτσας ταξί είναι 22450 22705, του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου είναι 22450 22222 και του Επαρχείου 22450 22950. - See more at: 

ΠΗΓΗ: http://www.verena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...