Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΑΡΘΡΟ Του Μάκη Κασιδιάρη, αντιπροέδρου του ΣΑΤΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων..!

Μέσα στις επόμενες μέρες ανοίγει  η εφαρμογή στο Taxis για τις  αιτήσεις των οφειλετών του Δημοσίου προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 100
δόσεων. 
Στη ρύθμιση αυτή  υπάγονται όλα τα χρέη που βαραίνουν τους πολίτες , από φόρους εισοδήματος, φόρους ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ,  ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ασφαλιστικές εισφορές, πρόστιμα για παραβάσεις της φορολογικής ή τελωνειακής νομοθεσίας, πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα χρέη προς Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, εφόσον έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία της χώρας έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα μέχρι την ημερομηνία αυτή. Το ελάχιστο όριο της  μηνιαίας δόσης  έχει οριστεί στα 20 ευρώ.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στις 26 Μαΐου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  μπορεί να παραταθεί για ένα μήνα.
Εκκρεμότητες με το ΥΜΕ
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την στελέχωση των υπουργείων (μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου) μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη για τα ζητήματα που εκκρεμούσαν. Από το υπουργείο Μεταφορών περιμένουμε την απόφαση  που θα δίνει τη δυνατότητα για  ακινησία των ΕΔΧ Ταξί από τρεις μήνες εως τρία χρόνια με ταυτόχρονη απαλλαγή των ιδιοκτητών από τις εισφορές στον ΟΑΕΕ. Παράλληλα έχουμε ζητήσει την τροποποίηση μιας διάταξης του ΚΟΚ σύμφωνα με την οποία αφαιρούνται οι πινακίδες από το ταξί για παράνομο παρκάρισμα. Οι αλλαγές που έγιναν στη στελέχωση του υπουργείου έχουν αφήσει πίσω και τις εργασίες που γίνονταν για την διαμόρφωση του νέου κανονισμού λειτουργίας.
Η πιάτσα στο Σύνταγμα
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δύο συναντήσεις με την Αντιδήμαρχο Αθηναίων και στελέχη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου προκειμένου να συζητήσουμε την δημιουργία νέων σταθμών στάθμευσης των ταξί στην Αθήνα. Συμφωνήθηκε να οριοθετηθεί και να δημιουργηθεί η πιάτσα στο Σύνταγμα από την οδό Ερμού εως την οδό Μητροπόλεως 10 θέσεων. Ζητήσαμε άλλη μια πιάτσα στην πλατεία, απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία η οποία να λειτουργεί τροφοδοτικά στις πιάτσες της Ερμού και της Όθωνος.  Αυτό το αίτημα θα εξετασθεί και σύντομα θα έχουμε απάντηση από τον Δήμο Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...