Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κ. Χατζηδάκης: «Με τα ταξί έγινε παρεξήγηση»..!

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στουςΒασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τα ταξί, το γάλα και το
πολυνομοσχέδιο. 

Για τις ρυθμίσεις που αφορούν τα ταξί
«Ξεκινάμε από ένα μη θέμα, αλλά τι να κάνουμε; Εδώ έχει γίνει μια παρεξήγηση. Στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου δεν γίνονται μείζονες παρεμβάσεις για τα θέματα των ταξί και των μεταφορών στον τουρισμό, διότι έχουν γίνει ήδη. Άρα, δεν υπάρχει καμία αξία να το συζητάμε. Και θα το καταλάβετε στη συνέχεια. Αλλάζει – και το δέχονται οι ταξιτζήδες – ότι με το νόμο 4093/2012, όταν ήμουν αρμόδιος υπουργός για τις μεταφορές, τα αυτοκίνητα με οδηγό λέει τώρα ο ΟΟΣΑ και η τρόικα να μην είναι πάνω από 1.500 κυβικά, αλλά από 1.500 κυβικά και κάτω και να μη μισθώνονται μίνιμουμ για 12 ώρες, αλλά για 6 ώρες. Είδα χθες τον κ. Λυμπερόπουλο και ήταν παρών και ο κ. Ανδρεάδης, αλλά δεν ήταν κρυφή η συνάντηση. Είπα ότι είμαι σε επαφή με την ηγεσία των ταξί και τους είδα όπως βλέπω σχεδόν όλους τους ενδιαφερόμενους αυτές τις μέρες. Να μη μιλάω, δηλαδή; Πού είναι το κακό;
Συμφωνήσαμε όλοι μαζί, για να αποφευχθεί η παρεξήγηση, να κρατήσουμε το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο και αν άλλαζε, θα άλλαζε μόνο για λόγους καλής νομοθέτησης.»
Για το γάλα
«Υπάρχει μια κατεύθυνση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν συνολικά κάποιες στρεβλώσεις στην αγορά του γάλακτος προς όφελος του καταναλωτή. Στο γάλα είμαστε αυτήν την ώρα η τρίτη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη. Η Ισπανία και η Πορτογαλία π.χ. έχουν αυτή τη στιγμή γάλα ημέρας 0,80 το λίτρο. Θα είναι δύο ημερών – το λέμε «ημέρας», επειδή είναι μία ημέρα από τη συλλογή ως την παστερίωση και θα μένει στα ράφια για δύο ημέρες. Θα είναι ένα καινούργιο προϊόν.
Συζητάμε με όλους. Και με τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους και τον κ. Τσαυτάρη, τον υπουργό, συζητάμε και με όλους, προκειμένου να δούμε (τι θα γίνει). Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό. Πάμε να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο μας και τους καταναλωτές. Βεβαίως και ακούμε και προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση στο πλαίσιο της λογικής, της υπηρέτησης των συμφερόντων του καταναλωτή, της επιστήμης και της συμφωνίας που έχουμε κάνει με την τρόικα.
Με τους συναδέλφους της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ. έχω ήδη ειδωθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, άλλοτε με δική μου πρωτοβουλία και άλλοτε με δική τους. Συζητώ και είναι υποχρέωσή μου και αλίμονο αν δεν το έκανα. Και βεβαίως είμαστε σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία. Με όλους συζητάμε. Όχι μόνο από τη Ν.Δ.

Όταν διαβάσουν οι συνάδελφοι τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα θελήσουν τότε να κρατήσουμε ένα σύστημα που μας οδηγεί να έχουμε ακριβότερο γάλα, ακριβότερα φάρμακα και ακριβότερα είδη πρώτης ανάγκης. Δεν πιστεύω ότι στο τέλος, στην πατρίδα μας θα επικρατήσει ένα κίνημα υπέρ της ακρίβειας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...