Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κούρσες με ρεφενέ...!

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η αναδουλειά για τα ταξί του Βόλου αλλά και  της επαρχίας τους τελευταίους μήνες. Οι επαγγελματίες πλέον έχουν σταματήσει να μετράνε τις ώρες που
περιμένουν στις πιάτσες ταξί,  προκειμένου να μπει στο ταξί τους κάποιος πελάτης. 

Η ίδια εικόνα επικρατεί και για τα ραδιοταξί, όπου περιμένουν να πάρουν εντολή εκτέλεσης δρομολογίου, με τις κλήσεις να είναι ελάχιστες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή  
Ο κλάδος σήμερα,  ένα μήνα σχεδόν πριν τα Χριστούγεννα έχει εναποθέσει τις ελπίδες του, στην εορταστική περίοδο προκειμένου να συντηρηθεί. «Δεν μετράμε τους πελάτες που παίρνουμε κάθε μέρα για να μην απελπιστούμε, αλλά αυτό και να μην θέλεις να το δεις, το καταλαβαίνεις στο τέλος  της ημέρας από το άδειο ταμείο», αναφέρει επαγγελματίας οδηγός ταξί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.  
«Καθημερινά όλο και λιγότερος κόσμος χρησιμοποιεί ταξί» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου κ. Τάσος Δεμερτζής, προσθέτοντας: «ο κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του, δεν κατεβαίνει στην αγορά, άρα δεν χρησιμοποιεί και ταξί. Σήμερα η αναδουλειά έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, η κατάσταση στον κλάδο μας είναι δραματική. Βλέπουμε πελάτες που παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν ταξί να μετακινούνται σήμερα με τα πόδια», καταλήγει ο κ. Δεμερτζής.  
Ολόκληρες ημέρες χωρίς πελάτες για τα ταξί της επαρχίας!
Ακόμη χειρότερη κατάσταση βιώνουν ταξιτζήδες στα χωριά της Μαγνησίας, καθώς όπως περιγράφουν μπορεί να περάσει ακόμη και μια ημέρα χωρίς κανέναν πελάτη. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις στα χωριά του Πηλίου, όπου συγκεντρώνονται τέσσερα άτομα προκειμένου να μετακινηθούν στο Βόλο με ταξί, προκειμένου να μοιραστούν την κούρσα.

Σε διαφορετικές περιπτώσεις, επαγγελματίες του κλάδου, στο Πήλιο, χρεώνουν την κούρσα για μετακίνηση στο Βόλο, όσο κοστίζει το εισιτήριο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την ίδια διαδρομή, προκειμένου να κερδίσουν μερικούς πελάτες.  

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στον Αλμυρό, με τους επαγγελματίες της περιοχής να μιλούν για πτώση τζίρου που αγγίζει το 70%, καθώς, όπως επισημαίνουν, οι αποστάσεις είναι ακόμη μικρότερες, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μετακινείται με τα πόδια μέσα στην επαρχιακή πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...