Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ:Νεοϋορκέζος πάστορας οδηγεί ταξί και εξομολογεί τους πελάτες του..!

Είναι συχνό φαινόμενο να βρισκόμαστε σε ένα ταξί κολλημένοι στην κίνηση και μετά από αρκετή ώρα άβολης σιωπής να ανταλλάσσουμε με τον οδηγό τις ιστορίες της ζωής μας. Το γεγονός αυτό αποφάσισε να
εξελίξει ένας πάστορας στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας το πρώτο ταξί εξομολογητήριο.

Ο 52χρονος Τζόζεφ Ντζιαν είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας Ευαγγελικός πάστορας από το Μπρούκλιν, προσφέροντας άφεση αμαρτιών στους επιβάτες του.
«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έκανα το ταξί μου εξομολογητήριο με ρόδες» αναφέρει ο Ντζιαν, μιλώντας στη New York Post και εξηγεί: «Μερικοί άνθρωποι μπαίνουν στο ταξί μου και βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση. Αισθάνονται ένοχοι για κάτι που έχει πάει στραβά στη ζωή τους και το μόνο που θέλουν είναι να αρχίσουμε να μιλάμε.»

Οπως εξηγεί ο ίδιος, το επάγγελμα του εξομολογητή συνέβη τυχαία, αφού οι επιβάτες μόλις άκουγαν ότι έπαιζε στο ράδιο χριστιανική hip-hop και μάθαιναν ότι είναι πάστορας ξεκινούσαν μόνοι τους να του μιλάνε και να ζητούν συμβουλές.
Μάλιστα ένας γκέι που κρυβόταν, αποφάσισε να «βγει από την ντουλάπα» για πρώτη φορά μιλώντας στον πάστορα στη διαδρομή ανάμεσα στην 29η οδό και την 11η λεωφόρο στην Τσέλσι.

«Ακουσε που έπαιζα Χριστιανική hip-hop και ενώ μιλάγαμε γι 'αυτό, μου ξέφυγε ότι είμαι πάστορας» δήλωσε ο Ντζιαν. «Η διάθεση του πελάτη άλλαξε αμέσως. Μου είπε ότι ήθελε να μου πει κάτι είχε ποτέ δεν είχε πει σε κανέναν πριν»
«Ο πελάτης μου είπε ότι είναι γκέι και με ρώτησε αν ήταν αμαρτωλός - στη συνέχεια είπε ότι αισθάνεται ένοχος που ζει σε ένα ψέμα. Του είπα ότι όλοι έχουμε μυστικά, όμως πρέπει όλοι μας να ''βγούμε από τη ντουλάπα'' με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ενιωσε τόσο ανακουφισμένος.»

Μάλιστα ο επιβάτης και ο πάστορας αντάλλαξαν αριθμούς και ο Ντζιαν εξηγεί ότι τελικά ο πελάτης του «βγήκε από τη ντουλάπα» και άρχισε να ζει τη ζωή του ευτυχισμένος και ήρεμος.
Ωστόσο, αν ο επιβάτης δεν είναι Χριστιανός και θέλει διαφορετική μουσική , ο Ντζιαν το σέβεται και βάζει ότι του ζητήσουν, αλλά όσοι χριστιανοί έχουν μπει στο ταξί του φαίνεται να απολαμβάνουν αυτό το είδος μουσικής.

«Υπάρχει μια παροιμία που λέει δεν δεν χρειάζεται να πας στην εκκλησία για να βρεις το Θεό» επισημαίνει ο Ντζιάν και προσθέτει: «Θα προτιμούσα να πηγαίνουν την Κυριακή στην εκκλησία, αλλά μπορούμε να έχουμε την εκκλησία ακριβώς εδώ»
Ο Ντζιαν ήρθε στις ΗΠΑ από τη Γκάνα στις αρχές του 1990 και έγινε ένας πάστορας μετά από μια πνευματική μεταμόρφωση , ενώ σπούδαζε στο δημοτικό Κολέγιο της κοινότητας του Μανχάταν.

Ο μεγαλόκαρδος οδηγός προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να πάρουν τη ζωή τους και πάλι στα χέρια τους και δίνει τρόφιμα και ρούχα στους άστεγους, ενώ συχνά τους παίρνει μαζί του στην εκκλησία τους δίνει χρήματα και τους παραδίδει μαθήματα.

Το ταξί του είναι μισθωμένη από την εταιρεία McGuinness και όπως δηλώνει ο Μάικλ Γουόλοζ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Οδηγών Ταξί της περιοχής: «Εχουμε 20.000 οδηγούς και 20.000 ιστορίες , αλλά κάθε τόσο, θα συναντήσετε κάποιον που κάνει πραγματικά εκπληκτικά πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που οι οδηγοί ταξί της Νέας Υόρκης είναι οι καλύτεροι στον κόσμο.»


Διαβάστε περισσότερα


ΠΗΓΗ: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/130667#ixzz2klGySI2E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...