Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μεταφέρουν 60.000 ασφαλισμένους ΟΓΑ και ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ για να …καλύψουν τη «μαύρη τρύπα»..!

Στον ΟΑΕΕ μεταφέρονται περίπου 60.000 ασφαλισμένοι από τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ προκειμένου να διασφαλιστεί το ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας ουσιαστικά αποσκοπούν στηνκατάργηση εξαιρέσεων που έχουν παραχωρηθεί σε τουλάχιστον ορισμένες εκ των συνολικά 16 κατηγοριών επαγγελματιών οι οποίες έχουν μεταφερθεί είτε στον ΟΓΑ είτε στο ΙΚΑ, προκειμένου να καταβάλλουν πολύ χαμηλότεραετήσια ασφάλιστρα σε σχέση με τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο στον ΟΓΑ δεν υπερβαίνει τα 600 ευρώ, τη στιγμή που στον ΟΑΕΕ φθάνει στα 3.500 ευρώ.
Η κατάργηση των εν λόγω εξαιρέσεων κρίνεται σκόπιμη καθώς για το 2014 ο ΟΑΕΕ ήδη βαρύνεται από «μαύρη τρύπα» της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι θα χρηματοδοτηθεί με 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Από την άλλη πλευρά, η μετακίνηση αυτών των 60.000 ασφαλισμένων δεν θα διασώσει τον ΟΑΕΕ που βουλιάζει κυριολεκτικά, αλλά θα προσφέρει μια «ανάσα» ώστε να αποφευχθούν νέες μειώσεις συντάξεων ή αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...