Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ : Πρόταση καθιέρωσης κατηγορίας Ο.Α.Ε.Ε.!

Αρ. Πρωτοκ.:
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 25/11/2013
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



ΠΡΟΣ : Σωματεία και Ραδιοταξί Ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.

ΘΕΜΑ : "Πρόταση καθιέρωσης ειδικής, αποκλειστικής κατηγορίας ασφαλίσεως - Προσαρμογή πολιτικής Ο.Α.Ε.Ε."

Συνάδελφοι, επαγγελματίες αυτοκινητιστές,

Με αγωνία και πολλές προσδοκίες, σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή, επιζητώντας να δρομολογήσουμε ελπιδοφόρες, ζωογόνες εξελίξεις για το μέλλον του επαγγέλματός μας. Ενός μέλλοντος δυσοίωνου, θανατηφόρου ίσως, για τις επιχειρήσεις μας - ταξί. Κι αυτό, διότι δεχόμαστε την ανεξέλεγκτη και υποβοηθούμενη απ' το σύστημα επίθεση του μεγάλου, πολυεθνικού, υπερεθνικού σχήματος της ενοικιαζόμενης και τουριστικής μεταφοράς, με τις δόλιες προθέσεις και διαθέσεις.

Συνάδελφοι, οδηγούμαστε στην καταστροφή, πάνω στα ερείπια της οποίας θα έλθουν, ως νέοι σωτήρες, να κτίσουν το αποικιακό τους κράτος, παλιοί και νέοι κάπηλοι, ντόπιοι και ξένοι μάγοι επενδυτές, εις βάρος βεβαίως των ρακένδυτων, πλέον, φουκαράδων ιθαγενών!! Όπως πάει η κατάσταση, η κάθε μέρα παραμονής μας στο τιμόνι, θα μετριέται σε μέρες φυλάκισης και σε ποσό χρημάτων για την αντιστοιχία του καλπάζοντος χρέους...

Αδήριτη ανάγκη να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις που θα αποκαθιστούν το σωστό, το δίκαιο και το ανάλογο. Γι' αυτό, λοιπόν, με αφορμή τη βαθιά καθολική κρίση, προβαίνουμε ως περιφερειακό Σωματείο, σε μια πρόταση εθνικής κλίμακας, ευελπιστούμε. Τη δημιουργία ειδικής ασφαλιστικής κατηγορίας, για τους ασφαλισμένους επαγγελματίες αυτοκινήτων με δημόσια άδεια. Αφού δεν έχουμε πλέον δικό μας ασφαλιστικό φορέα, να έχουμε δική μας ασφαλιστική κατηγορία, η οποία θα επιδέχεται αυξομειώσεις και προσαρμογές, κατόπιν διαλόγου και βάσει από κοινού με την Πολιτεία εκπονημένων επιχειρησιακών σχεδίων, με στόχο την επιβίωση του κλάδου αλλά και του φορέα ασφάλισής μας (Ο.Α.Ε.Ε).

Μέχρι να καταλήξουμε σε υλοποίηση της πρότασής μας, προτείνουμε σε άμεσο χρόνο, σύντομα, τα εξής μέτρα βελτίωσης:

1) Πάγωμα εισφορών. Προσαρμογή στη δεδομένη συγκυρία. Πολιτική όχι ανάλογη με τις κρατικές ανάγκες, αλλά ανάλογη με τις δυνατότητές μας.

2) Τέλος στα αυτόφωρα, στις μηνύσεις, στις κατασχέσεις. Όχι στην πολιτική που εξολοθρεύει ανθρώπους και καταρρακώνει αξιοπρέπειες. Το κράτος μπορεί να πατάξει, αν θέλει, τη σκόπιμη εισφοροδιαφυγή.

3) Διαγραφή μέρους ή και του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων, λόγω δυσκολίας εμπρόθεσμης καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Η σχέση καταβολής εισφορών και απολαβής υπηρεσιών στον ασφαλιστικό μας φορέα (Ο.Α.Ε.Ε), μοιάζει μ' αυτή των τραπεζικών συστημάτων, όπου εισφέρεις όχι με τρεχούμενο λογαριασμό, αλλά ταμιευτηρίου. Για να μπορείς να έχεις όταν χρειαστείς. Πώς, λοιπόν, ποινικοποιείτε τη ζωή μας κατάφωρα και καταχρηστικά, είτε με τη μηδενική περίθαλψη, είτε με την ευτελή σύνταξη;

4) Ρύθμιση απάλειψης του ποσοστού καταβολής χρημάτων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι ανταποδοτική η σχέση εισφορών και περίθαλψης. Δεν συνάδει να πληρώνεται κάτι που δεν απολαμβάνεται. Με ποιά λογική, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με εξήντα ένσημα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμείς στον Ο.Α.Ε.Ε με τριακόσια εξήντα δεν έχουμε, εάν δεν πληρώσουμε εισφορές ενός διμήνου; Αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 του Κανονισμού Περίθαλψης Υ.Α 35/1385/99

5) Καλύτερη μηχανοργάνωση, περιορισμός της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Χρειάζεται π.χ. κάθε νέο χρόνο θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας ; Δεν γίνεται να αποστέλλεται η αυτοκόλλητη ετικέτα με διαφορετικό κωδικό κάθε χρόνο στον ασφαλισμένο; Ή, πάλι, δεν γίνεται να αντικατασταθούν τα έντυπα με μια προσωπική ασφαλιστική ταυτότητα, ισχύος σε όλη την Ε.Ε;

6) Ρύθμιση οφειλών, βάσει του άρθρου 48 του Ν.3943/11. Αυτό το πονηρόκατασκεύασμα είναι τιμωρία κατ' ουσίαν. Ζητάει από τους αδύνατους τα αδύνατα. Ποιός μπορεί να πληρώνει τρέχουσες εισφορές συν τη δόση ρύθμισης οφειλών εμπρόθεσμα; Πρότασή μας, να μην προβλέπεται απώλεια ρύθμισης λόγω μη εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών. Επαναδιαπραγμάτευση και προσαρμογή ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε επαγγελματία.

7) Η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις χρεών κ.α. να γίνονται με πρωτοβουλία του ασφαλισμένου. Αν το επιδιώξει και το επιλέξει αυτός. Όποιος επιθυμεί για λόγους ανταποδοτικού και συνταξιοδοτικού αποτελέσματος, εφόσον μπορεί να το στηρίξει, ας συνεχίσει την αυτή σχέση συνεργασίας με τον ασφαλιστικό φορέα.

8) Δημιουργία επιτροπής, με δικαίωμα εκπροσώπησης μελών των Σωματείων, για τη διαχείριση αποθεματικών, για την εξέταση ενστάσεων, προτάσεων και θέσεων για τον τρόπο λειτουργίας του Ο.Α.Ε.Ε. Τα πορίσματα της επιτροπής θα συμμετέχουν στην συν-διαμόρφωση της προσαρμοστικής πολιτικής του οργανισμού και για την οικονομική του κατάσταση θα ενημερώνονται με τ' ανάλογα οικονομικά έγγραφα ετησίως οι ασφαλισμένοι.

9) Δημιουργία σχεδίου ένταξης των επαγγελματιών αυτοκινητιστών σεπρογράμματα χρηματοδότησης ή επιδότησης (ΕΣΠΑ, κ.α). Ζητάμε να ενταχθεί ο κλάδος των αυτοκινητιστών σε σχέδιο κοινωνικής, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προστασίας. Με ταμείο ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για εύλογο χρονικό διάστημα (έστω 3 μηνών), να δικαιούμαστε ταμείου ανεργίας και περίθαλψης, μη καταβάλλοντας τις ασφαλιστικές εισφορές. Αίτημα αυτονόητο, για κράτος πρόνοιας. Η ανθρώπινη αξία δεν έχει τιμή!

10) Απόλυτη ανάγκη να διατηρηθεί και να διασφαλιστεί ο δημόσιοςχαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης. Να προσέξουμε μην παραδώσουμε την ασφάλισή μας σε ιδιώτες ή εταιρείες, που στόχο έχουν την εμπορευματοποίηση του χώρου, εις βάρος μας. Όχι στις Κερκόπορτες!

Συνάδελφοι,

Όλοι μαζί να πούμε ΟΧΙ σ' έναν ασφαλιστικό φορέα που λειτουργεί σαν εισπρακτική μηχανή με άγρια τραπεζικά κριτήρια συμπεριφοράς.

Όλοι μαζί να πούμε ΝΑΙ σ' έναν Ο.Α.Ε.Ε με ελαστική, προσαρμοσμένη πολιτική, σ' όλα τα επίπεδα (ρυθμίσεις, κλιμάκια, εισφορές, τέλη καθυστερήσεων, πρόστιμα, χρέη, προσαυξήσεις, διαχείριση πόρων, ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες).

Δώστε στον επαγγελματία αυτοκινητιστή, δική μας ασφαλιστική κατηγορίαπου θα εκφράζει τις πραγματικές μας δυνατότητες. Μην επιτρέψετε να σβήσει ένας κοινωνικός κλάδος αυτοαπασχολούμενων, με τους διαφόρων ειδών πειραματισμούς.

Ευελπιστώντας για τη θετική έκβαση της προσπάθειάς μας, χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους των Σωματείων.

Συμπληρώστε, αν Θέλετε, τις δικές σας θέσεις - προτάσεις.

Υ.Γ. 1) Σας προσκομίζουμε έντυπο αίτησης που αν συμφωνείτε, υπογράψτε το και καταθέστε το στη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε Αθηνών (Σατωβριάνδου 18, Αθήνα - ΤΚ 10432) και αν είναι εφικτό, να κινηθούν δικαστικές διαδικασίες. Έτσι θα καθυστερήσουμε όσο γίνεται τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

2) Την όλη εργασία επιμελήθηκε η Διοίκηση του Σωματείου. Ενδεχόμενες ατέλειες επί των προτάσεων, παρακαλούμε να τύχουν καλοπροαίρετης κριτικής και πνεύματος κατανόησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           ΟΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αχτύπης Αθανάσιος                        Μπανιάς Θωμάς



(Πατήστε για μεγέθυνση και αποθήκευση)

Συνημμένο Αρχείο:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ : Πρόταση καθιέρωσης κατηγορίας Ο.Α.Ε.Ε.


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...