Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡHΣΗ ΤΟΥ EXCEL..!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ EXCEL
«Υπολογισμός μέγιστης αποζημίωσης για την μεταφορά μαθητών»

1. Για να λειτουργήσει το EXCEL πρέπει να

είναι ενεργοποιημένες οι μακροεντολές. Σε περίπτωση που δεν είναι πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες ενέργειες.

• Από το μενού Εργαλεία, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Μακροεντολή και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Ασφάλεια.

• Στην καρτέλα “Επίπεδο ασφαλείας“ επιλέξτε την επιλογή Μεσαίο και πατήστε το κουμπί OK.

• Κλείστε το πρόγραμμα Excel, αλλά και όλα τα προγράμματα του Office που ίσως είναι ανοιχτά (Word, Outlook, Access). Στη συνέχεια ανοίξτε ξανά το αρχείο.

• Στην καρτέλα που θα εμφανιστεί επιλέξτε το κουμπί Ενεργοποίηση μακροεντολών και συνεχίστε με τη συμπλήρωση του αρχείο.

2. Στην καρτέλα units συμπληρώνετε μόνο την τιμή της μέσης τιμής λιανικής πώλησης καυσίμου του νομού σας για το diesel κίνησης από τοτελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο επισκόπησης του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (http://www.fuelprices.gr).

3. Η τιμή της διπλού τιμολογίου των ταξί είναι 1,05 και εισάγεται χωρίς τον αναλογούντα ΦΠΑ.

4. Στα φύλλα bus και minibus συμπληρώνετε τον χαρακτηριστικό αριθμό δρομολογίου που έχετε επιλέξει, επιλέγετε αν το δρομολόγιο έχει Συνοδότσεκάροντας το αντίστοιχο τετράγωνο και επιλέγετε αν πρόκειται για Μονό Δρομολόγιο ή Δρομολόγιο με επιστροφή.

5. Εισαγάγετε στην σειρά Μήκος (χλμ) τα αντίστοιχο μήκη διαδρομής ανά κατηγορία δρόμου από τα οποία αποτελείται το δρομολόγιο. Στη περίπτωση δρομολογίου με επιστροφή οχήματος Μεγάλου λεωφορείουκαι Μικρού λεωφορείου, το μήκος διαδρομής είναι το σύνολο των χιλιομέτρων που αντιστοιχεί στην κατηγορία δρόμου, μετάβασης και επιστροφής. Για τα ΔΕ Επιβατηγά κάθε δρομολόγιο μετάβασης ή επιστροφής υπολογίζεται ξεχωριστά.

6. Η τελική τιμή που εξάγεται από τα φύλλα επιβαρύνεται με το ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην περιοχή της χώρας (συνήθως 13%).

7. Για την τιμολόγηση των ΔΕ επιβατηγών προτείνεται να χρησιμοποιηθεί η καρτέλα taxi 1 που διατηρεί το ελάχιστο κόστος δρομολογίου σε μικρά δρομολόγια , και το απαλείφει στα μεγάλα δρομολόγια.


Αρχεία:


Οδηγίες για την χρήση του Excel

Υπολογισμός μέγιστης αποζημίωσης για την μεταφορά μαθητών


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...