Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ;

Σύμφωνα με το RethNea.gr (Ρεθεμνιώτικα Νέα) με μεγάλη καθυστέρηση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο σχετικός διαγωνισμός, που
αφορά τη μεταφορά μαθητών κατά το νέο σχολικό έτος, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη πραγματοποίηση του μεταφορικού έργου.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που έχει αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης, θα πρέπει οι διευθυντές των σχολείων να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία με την χιλιομετρική απόσταση του τόπου κατοικίας κάθε μαθητή μέχρι τη στάση του λεωφορείου και από τη στάση μέχρι το σχολικό συγκρότημα που ανήκει. Μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί, καθυστερώντας παράλληλα και τη δημοπράτηση του έργου μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού είναι κλειστά, οπότε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν επιδοθεί σ’ ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για να τρέξει η όλη διαδικασία. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης βρίσκεται στον αέρα, καθώς οι πιθανότητες η δημοπράτηση να έχει ολοκληρωθεί αρχές Σεπτεμβρίου είναι ελάχιστες.

Ήδη η Περιφέρεια Κρήτης αναμένεται να ρίξει στο τραπέζι τις επόμενες ημέρες εναλλακτικό σχέδιο, ζητώντας από το κράτος να δοθεί παράταση στις υπάρχουσες συμβάσεις, προκειμένου η αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με της διευθύνσεις των σχολείων, να συλλέξουν τα στοιχεία που απαιτούνται.

«Η κοινή υπουργική απόφαση θέτει σφιχτούς όρους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διακηρυχθεί η δημοπράτηση. Ο κάθε διευθυντής θα πρέπει να μας δώσει στοιχεία που αφορούν κάθε μαθητή ξεχωριστά. Συγκεκριμένα θα πρέπει να γνωστοποιηθεί ποια είναι η απόσταση που θα πρέπει να διανύσει ένας μαθητής από το σπίτι του, μέχρι τη στάση του λεωφορείου και ποια είναι η χιλιομετρική απόσταση από τη στάση μέχρι το σχολείο του. Η διαδικασία αυτή πρέπει να τηρηθεί υποχρεωτικά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κάθε μαθητής δικαιούται να συμμετέχει στη διαδικασία της δωρεάν μεταφοράς μαθητών» τόνισε στα «Ρ.Ν.» η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, η οποία πρόσθεσε: «Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και κατ’ επέκταση η δημοπρασία και να είμαστε έτοιμοι. Ωστόσο ακόμα και σήμερα να είχαμε έτοιμη την μελέτη, τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα. Έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε στοιχεία, ωστόσο δεν έχουμε το χρόνο προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Για παράδειγμα αν το Ρέθυμνο έχει 5.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία για όλους τους μαθητές. Τα σχολεία βέβαια είναι κλειστά αυτή την περίοδο, όποτε δεν μπορούμε να έχουμε και τα στοιχεία που θέλουμε».

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μπορεί να αποτελέσει η παράταση της υπάρχουσας σύμβασης με το ΚΤΕΛ. «Πρότασή μου είναι να προχωρήσουμε στη σύσταση μίας εξεταστικής επιτροπής και να μεταφερθεί και από τον περιφερειάρχη Κρήτης στους υπόλοιπους περιφερειάρχες της χώρας που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, η άποψη, να ζητήσουμε από το κράτος να δώσει μία παράταση στην ήδη υπάρχουσα σύμβαση με την προσθήκη βέβαια νέων δρομολογίων και μέσα στο νέο έτος να μας δοθεί κάποιους μήνες προθεσμία»επεσήμανε η κ. Λιονή στην εφημερίδα Ρεθεμνιώτικα Νέα.


Περιορισμοί στις χιλιομετρικές αποστάσεις

«Αρκετά παιδιά που θα φοιτήσουν για παράδειγμα για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο δεν θα δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ μπαίνει περιορισμός χιλιομετρικής απόστασης. Είναι ένα θέμα, καθώς παιδιά που φέτος δικαιούνταν την δωρεάν μεταφορά, φέτος υπάρχει κίνδυνος να μείνουν εκτός»δήλωσε χαρακτηριστικά στα «Ρ.Ν.» η Μαίρη Λιονή.

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της 14 Ιουνίου 2013 αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δικαιούμενοι δωρεάν μεταφοράς

Οι Περιφέρειες μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων, οι οποίοι κατοικούν από τη σχολική τους μονάδα σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής:

Α. με ειδικά μαθητικά δελτία (ΕΜΔ) και ίδια μέσα
α. 1.200 μέτρα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
β. 2.500 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων.
γ. 4.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
Β. με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών
α. 1.200 μέτρα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
β. 3.000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων.
γ. 5.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...