Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πλατανιάς:Δεν “βλέπει” πρόβλημα με τα ταξί ο Δήμος | “Λειτουργική η πλατεία” | Αιχμές Μαλανδράκη για σκοπιμότητες..!

Με τρόπο “αιχμηρό” και χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ο Δήμαρχος του Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, απαντά στην επιστολή για την “υποβάθμιση της πόλης
από τα ταξί” και τα γενικότερα εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που είναι αντιμετωπίσιμα σε επίπεδο Δήμου.
Θυμηθείτε εδώ την επιστολή που προ καιρού είχε δημοσιεύσει και το zarpa.gr και την οποία υπέγραφαν ο σύλλογος επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά ”ο Ιάρδανος”, το Τοπικό Συμβούλιο  Πλατανιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιά, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανία (και η ΠΑΕ ΠΛατανιάς που αργότερα ωστόσο το διέψευσε).
Με τη σημερινή του απάντηση, ο Δήμος, αφήνει υπόνοιες ότι η απόφαση των φορέων και των πολιτών να δημοσιοποιήσουν μια τέτοια επιστολή, υποκρύπτει σκοπιμότητες.
Λέει ότι η πλατεία χάρη στις παρεμβάσεις του Δήμου έχει γίνει “πολύ πιο λειτουργική” και τοποθετείται πάνω στα κεντρικά ζητήματα που έθετε η πρώτη επιστολή.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
“Όσο αφορά το τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης και στο Δήμο Πλατανιά αλλά και ευρύτερα στην Χώρα θα συμφωνήσω ότι είναι προϊόν έλλειψης τουριστικής πολιτικής αλλά και οι επιμέρους πρακτικές παραγόντων του τουρισμού έχουν οδηγήσει σε ένα στρεβλό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.
Σε ότι αφορά τα ειδικότερα θέματα που αναφέρει η κοινή επιστολή των Φορέων της Τοπική Κοινότητας Πλατανιά , θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω:

paralia_kinezoi_maser_aftodioikisiΓια τα πεζοδρόμια: Είναι θέμα Περιφέρειας
Όσο αφορά το θέμα των πεζοδρομίων γνωρίζουν πολύ καλά οι φορείς της Τ.Κ. ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Πλατανιά έχει υποβάλει, το εργο των πεζοδρομίων, προς χρηματοδότηση τρείς (3) φορές προς την Περιφέρεια Κρήτης και έχει απαιτήσει σε κοινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων αυτών και τον Περιφερειάρχη και την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής, την Ένταξη των πεζοδρομίων αυτών στο ΠΕΠ Κρήτης.
Για τους πλανόδιους: Εντυπωσιακή Μείωση
Όσο αφορά το θέμα του παραεμπορίου και της πληθώρας των περιφερόμενων πωλητών στην παραλία του Πλατανιά, γνωρίζουν πολύ καλά οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Πλατανιά πρώτος δημιούργησε μικτά κλιμάκια με την ΕΛΑΣ από το 2011 τα οποία έδειξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σχέση με το παρελθόν με την εντυπωσιακή μείωση των παραπάνω φαινομένων, κάτι που και οι ίδιοι είχαν παραδεχθεί αλλά ήταν και κοινά ομολογούμενο.
Για το “καμάκι”: Αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.
Όσο αφορά το θέμα της άγρας πελατείας αλλά και της ηχορύπανσης το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της ΕΛΑΣ, ήδη από την αρχή της τουριστικής περιόδου μετά από συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση Χανίων συμφωνήθηκε να υπάρχουν μικτά περίπολα της ΟΠΚΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένουνα γίνει καταπολέμηση αυτών των δραστηριοτήτων κάτι που από τον αριθμό των μηνύσεων τις οποίες μας έχουν κοινοποιήσει, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιείται.
Για τα ταξί: “Μεγαλώσαμε την Πλατεία και τον ελεύθερο χώρο”
Όσο αφορά το θέμα ότι έχει υποβαθμισθεί η πλατεία του Πλατανιά λόγω κατάληψης της από οχήματα ΤΑΧΙ, τους διαφεύγει για άλλη μία φορά , ηθελημένα άραγε; Ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Πλατανιά μεγάλωσε την πλατεία για να δώσει περισσότερο ζωτικό χώρο στους επισκέπτες εξαλείφοντας τον παρακαμπτήριο εσωτερικό δρόμο που υπήρχε όπου στάθμευαν καθημερινά και για όλη την διάρκεια της ημέρα περίπου είκοσι ΤΑΧΙ και μεγάλωσε τον ελεύθερο της χώρο, ενώ προέβη και σε άλλες παρεμβάσεις προκειμένου η πλατεία να είναι πιο λειτουργική.
Όσο αφορά το θέμα των θέσεων στάθμευσης και τον αριθμό ΤΑΞΙ ανά θέση στάθμευσης το Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατα πήρε συγκεκριμένη απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία προκειμένου αφενός να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής και αφετέρου όσο είναι δυνατό να μειώνεται το κυκλοφοριακό φορτίο στην περιοχή.
platanias-harbour-3Γ. Μαλανδράκης: “Απορώ που αποσκοπούσε η επιστολή”
“Από τα παραπάνω συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι οι εκπρόσωποι των φορέων που υπέγραφαν την επιστολή προς εσάς γνώριζαν και τις δράσεις του Δήμου και τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών καθώς και την καθημερινή προσπάθεια που ο Δήμος καταβάλει.
Επίσης τα περισσότερα από τα παραπάνω θέματα ο Δήμος φροντίζει να έχει ένα ανοιχτό πεδίο διαλόγου και συνεργασίας και είχαν γίνει και η ίδιοι κοινωνοί και συνεργάτες πολλών προσπαθειών.
Είναι λοιπόν εύλογη η απορία μου που αποσκοπούσε ή που αποσκοπεί η παραπάνω επιστολή. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν αποτέλεσμα μιας κοινής ανησυχίας για αρκετά κοινά θέματα που κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να την διαχειριστούν με ένα δικό τους τρόπο”, καταλήγει η απάντηση του Δημάρχου Πλατανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...