Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Πώς η AXA κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους;

Οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών είναι καθημερινά στους δρόμους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους, μιας
και οι δρόμοι κρύβουν αναρίθμητους κινδύνους, με πλήθος (και θανατηφόρων) ατυχημάτων! Τι κάνουν λοιπόν οι ασφαλιστικές για αυτό;



Πρωτεργάτης σε αυτό το δύσκολο έργο, είναι η AXA η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ασφαλισμένα 30 εκατομμύρια οχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η εταιρεία στα χέρια της, οι θάνατοι που προέρχονται από τροχαία ατυχήματα αγγίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο τους 1.25 εκατομμύρια ή διαφορετικά σε ημερήσιο επίπεδο χάνουν την ζωή τους 3.400 άνθρωποι. Και για να αντιληφθείτε πλήρως το σοκαριστικό του θέματος, ανά ώρα 141 συνάνθρωποί μας σβήνουν στην άσφαλτο! Νούμερα, το λιγότερο εφιαλτικά, αν συνυπολογίσετε και τα 30 έως 50 εκατομμύρια των τραυματιών κάθε χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ασφαλιστικός κολοσσός, τα τροχαία ατυχήματα ξεκληρίζουν περισσότερους ανθρώπους από ότι η μαλάρια, οι αυτοκτονίες και οι ανθρωποκτονίες, όπου τα τροχαία είναι η μόνη μη μολυσματική αιτία θανάτου, κατατασσόμενα στις 10 κυριότερες αιτίες θανάτου, όπως ακριβώς τα έχει κατατάξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας!

Ποιος ο ρόλος της AXA στο περιορισμό των τροχαίων;

Η AXA όπως γράψαμε και παραπάνω ασφαλίζει παγκοσμίως 30 εκατομμύρια οχήματα. Κάτι που τις επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε ένα τεράστιο database σε ότι αφορά τις αιτίες, αλλά και τα πιθανά ρίσκα πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος. Δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των πελατών της AXA, με την εταιρεία να συμπληρώνει πως προσφέροντας οικονομικά κίνητρα ή υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, έχει την δυνατότητα να ενθαρρύνει την καλύτερη συμπεριφορά οδήγησης, σώζοντας έτσι ζωές. Εξίσου σημαντική είναι όμως και η ψηφιακή εποχή την οποία διάγουμε και μέσω της οποία η AXA μπορεί να αλληλεπιδρά με τους πελάτες της. Πιο συγκεκριμένα, οι ασφαλιστές μπορούν έχοντας τα ψηφιακά δεδομένα στα χέρια τους, να προτείνουν και τις κατάλληλες υπηρεσίες στους πελάτες τους, ή ακόμα και να τους συμβουλεύσουν πως μπορούν να βελτιώσουν την οδική τους συμπεριφορά.

Το μέλλον ΠΡΕΠΕΙ να είναι καλύτερο!

Πέρα όμως από τη μείωση των ατυχημάτων και με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για αυτά, τα δεδομένα που θα έχει η ασφαλιστική στα χέρια της, της δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσει εξειδικευμένα προγράμματα ασφάλισης στο πελατειακό της κοινό, βάση του τρόπου οδήγησης τους, ενώ εξίσου βασικό θα είναι και η δυνατότητα παρακολούθησης του οχήματος σε περίπτωση κλοπής!

Ακόμα μια καινοτομία την οποία την έχουν ενστερνιστεί η AXA Γαλλίας και Λουξεμβούργου, είναι το γεγονός πως αν κάποιος ασφαλισμένος αποφασίσει να παρκάρει το αυτοκίνητό του, είτε λόγω κόπωσης, είτε λόγω αλκοολ, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν ταξί, ώστε να φτάσει με ασφάλεια σπίτι του, αρκεί να είναι σε ακτίνα 70 χλμ, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να αποδεικνύουν πως το σύστημα αυτό δουλεύει, μιας και το 2016 στη Γαλλία η ΑΧΑ προσέφερε 3.347 δωρεάν διαδρομές ταξί!

Όμως και στην Ελλάδα, η ΑΧΑ προσέφερε το σεμινάριο Driving Academy, ώστε να μάθουν οι νέοι πώς να οδηγούν με ασφάλεια και σύνεση.

Οδηγώντας με ασφάλεια προς το μέλλον

Αναμφίβολα η νέα εποχή που έρχεται με γοργούς ρυθμούς θα φέρει τα πάνω κάτω και στο τομέα της ασφάλισης. Ειδικότερα οι νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με τους αναλυτές, αναμένεται να φέρουν μείωση έως και κατά 80% στο κόστος ασφάλισης, ειδικότερα σε πιο ώριμες αγορές έως το 2040. Μάλιστα την ίδια χρονιά, αναμένεται τα αυτόνομα αυτοκίνητα να έχουν μειώσει κατά 93% τα τροχαία ατυχήματα! Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις, το ποσοστό ρίσκου θα μετακυλύετε στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, στους κατασκευαστές, αλλά και στους παρόχους της τεχνολογίας της τηλεματικής.

ΠΗΓΗ: http://www.nextdeal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...