Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση Όρμπαν βάζει φρένο στην Uber..!

Στην απόσυρση της υπηρεσίας Uber από την ουγγρική αγορά οδηγείται η εταιρεία μετά την ψήφιση νόμου που αλλάζει το τοπίο
των μεταφορών στη χώρα.
Στην Ουγγαρία, οι οδηγοί ταξί διεκδίκησαν με πολύμηνες κινητοποιήσεις την κατάργησή της. Η κυβέρνηση Όρμπαν πέρασε τελικά νόμο που οδηγεί στην Uber σε αλλαγή των σχεδίων της.
«Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση. Δεν μας επέβαλαν απαγόρευση απλώς κατέστησαν αδύνατο για τους συνεργάτες μας να συνεχίσουν να λειτουργούν εδώ. Δυστυχώς, οδηγηθήκαμε σε επανεκτίμηση της δραστηριότητάς μας. Πρόκειται για τις ίδιες υπηρεσίες όπως σε άλλες 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά πια είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε στην Ουγγαρία. Ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει και αν αυτό γίνει θα είμαστε οι πρώτοι που θα επιστρέψουμε,» είπε στο Euronews ο υπεύθυνος της Uber για την Κεντρική Ευρώπη, Ρομπ Καζάμ.
Η υπηρεσία Uber ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις από τους οδηγούς ταξί σε όλες τις χώρες όπου λειτούργησε. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πολλές φορές οδήγησαν σε παράλυση της κυκλοφορίας ή ακόμα και σε βίαια επεισόδια.
«Είμαι ευχαριστημένος. Μας πήραν το φαγητό από το στόμα των παιδιών μας. Λειτουργούσαν με έναν λάθος, παράνομο τρόπο με πολύ χαμηλές τιμές, οπότε δεν είναι κανένα ατύχημα που τους έκοψαν ή που έκλεισαν,» δηλώνει μετά την απόφαση για απόσυρση της Uber, ένας οδηγός ταξί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Uber μόνο στη Βουδαπέστη 160.000 πολίτες έκαναν χρήση της υπηρεσίας. 1.200 οδηγοί της Uber κινδυνεύουν τώρα να χάσουν τις άδειές τους για μια περίοδο 3 ετών.
«Με αυτό τον τρόπο στερούμε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί καινοτομία. Οι κανόνες για να αναπτυχθεί η υπηρεσία και να δουλέψουν οι οδηγοί θα πρέπει να αλλάξουν. Η κατάσταση σε λίγα χρόνια θα είναι τελείως διαφορετική. Τα πράγματα αλλάξουν πολύ γρήγορα», εκτιμά ο Έγκον Έρβιν Κις, ειδικός σε θέματα επιχειρείν στο διαδίκτυο.
Η υπηρεσία Uber θα πάψει να είναι διαθέσιμη στην Ουγγαρία από τις 24 Ιουλίου.
Το ρεπορτάζ από τη Βουδαπέστη έκανε η ΑντρέαΧαγιάγκος:
«Πολύ μεγάλος αριθμός χρηστών της υπηρεσίας Uber στη Βουδαπέστη είναι ξένοι. Είναι σημαντικό τι επιπτώσεις θα έχει η διακοπή της υπηρεσίας στον τουρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...