Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΦΩΤΟ: Οργιάζουν τα παράνομα βανάκια της Μυκόνου: Χρεώνουν έως 80 ευρώ διαδρομές λίγων χλμ..!

Για τη δράση τους έχει υποβληθεί καταγγελία στον Εισαγγελέα - Λυμαίνονται ακόμα και τις νόμιμες πιάτσες - Απειλούν ακόμα και τη σωματική μας ακεραιότητα καταγγέλλει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ράδιο Αγοραίων Μυκόνου

Σε χρυσάφι πληρώνουν οι τουρίστες τις μετακινήσεις στη Μύκονο εξαιτίας των υπέρογκων χρεώσεων που επιβάλλουν τα «μαύρα» ταξί, δηλαδή τα εκμισθωμένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που δεν πληρούν τις απαραίτητες από τη νομοθεσία προυποθέσεις: Δεν διαθέτουν άδεια, ούτε διακριτικά γνωρίσματα και απαιτούμενες συμβάσεις ελαχίστου ή μακράς διαρκείας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια του εκάστοτε πελάτη. Την ύπαρξη δεκάδων «πειρατικών» ταξί στη Μύκονο κατήγγειλαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου τα μέλη της Ένωσης Ραδιοαγοραίων (Ραδιοταξί) Μυκόνου ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Με μια απλή ανάγνωση σε σχετικές σελίδες στο ίντερνετ, όπως αναφέρεται στην σχετική καταγγελία, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν αναρτήσεις από δήθεν νομίμως συσταθέντα γραφεία τα οποία εκτελούν δρομολόγια με υπέρογκα κόμιστρα, με αυτοκίνητα και οδηγούς που όχι μόνο δεν τηρούν τις προυποθέσεις αλλά αντίθετα καθιστούν την διαδρομή άκρως επικίνδυνη.





Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός γραφείου (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας) όπου στον αναρτημένο στο διαδίκτυο τιμοκατάλογο του αναγράφονται υπέρογκα χρηματικά ποσά για διαδρομές μόλις λίγων χλμ. 

Συγκεκριμένα:

- η μετάβαση από τη Χώρα στην περιοχή Χουλάκια, ήτοι 4,5 περίπου χιλιόμετρα χρεώνεται 60 ευρώ (!), ενώ η απόσταση Χώρας Μυκόνου με το Νέο Λιμάνι που δεν ξεπερνά τα δυο χιλιόμετρα χρεώνεται 40 ευρώ.

- η διαδρομή από τον Πλατύ Γιαλό για τα Χουλάκια, δηλαδή απόσταση επτά περίπου χιλιομέτρων κοστίζει 80 ευρώ.

Μάλιστα στις σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν αναφέρονται οι έδρες αυτών των γραφείων και απαιτείται ενδελεχής έρευνα για να τις εντοπίσεις. Αν τα καταφέρεις τότε διαπιστώνεις ότι τα εν λόγω γραφεία φιλοξενούνται είτε σε… κοντέινερ είτε σε πολυτελείς βίλες.





Σχετικό έγγραφο-καταγγελία για τη δράση αυτών των γραφείων βρίσκεται στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες του κλιμακίου του ΕΟΤ Κυκλάδων που διερεύνησε και εντόπισε την ύπαρξη των γραφείων που συντονίζουν την δράση των «πειρατικών» ταξί στη Μύκονο.

Όμως οι καταγγελίες δεν σταματούν εδώ. Τα «μαύρα» ταξί σύμφωνα με τους νόμιμους αυτοκινητιστές, δρουν ανεξέλεγκτα ακόμα και στις πιάτσες των νόμιμων ταξί, τόσο στην περιοχή Φάμπρικα, όσο και στη Χώρα όπου βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός ΤΑΞΙ αλλά και στα δυο λιμάνια.

Στα παραπάνω σημεία κυκλοφορούν αυτοκίνητα με βουλγάρικες, αλβανικές, ιταλικές και ελληνικές πινακίδες και επικοινωνούν με φορητά VHF για να «αρπάζουν» τις κούρσες. «Σε περίπτωση που κάποιος τολμήσει να τους κάνει έστω παρατήρηση δεχόμαστε επίθεση με κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα. Τα παραδείγματα των συναδέλφων που έχουν δεχθεί επίθεση είναι πάρα πολλά και οι μαρτυρικές τους καταθέσεις στην διάθεση σας» καταγγέλλει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ράδιο Αγοραίων Μυκόνου Αθανάσιος Καζακίδης.   












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...