Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

UBER: «Δεν είμαστε ταξί, δεν πληρώνουμε GST»..!

Οι του Uber ταλαιπωρούν τώρα από νομικούς μέχρι δικαστές και γλωσσολόγους για να... αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία
σχέση με τα ταξί

Πολέμησαν οι του Uber με νύχια και με δόντια να μπουν στο χώρο των ταξί, να κλέψουν μια μεγάλη, πελώρια -στην πραγματικότητα- μερίδα από το ψωμί τους, και τώρα που τους έπιασε η τσιμπίδα του νόμου ταλαιπωρούν από νομικούς μέχρι δικαστές και γλωσσολόγους για να... αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα ταξί. Ότι είναι κάτι άλλο και, επομένως, δεν θα πρέπει να πληρώνουν GST. 
Βάζουν τους πάντες, υποχρεωτικά, εντός και εκτός δικαστηρίου -όπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή για το θέμα του GST- ν' ανοίξουν λεξικά, να φωνάξουν δυνατά, σε περίπτωση που πάσχουν οι του UBER από βαρηκοΐα, ότι στην έννοια και ερμηνεία του όρου 'ταξί', συγκαταλέγονται και οι ίδιοι, και για κάτι τόσο απλό, τραβούν το σχοινί, ελπίζοντας ότι δεν θα σπάσει ποτέ. Μέχρι τώρα, η αλήθεια να λέγεται, δεν τα πήγαν και άσχημα. Τη μια λένε ότι δεν έχουν το φωτάκι που έχουν τα ταξί, την άλλη λένε ότι δεν έχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα, στην ουσία επιστρατεύουν ό,τι τους έρθει πιο εύκολο, για να γλιστρήσουν, να ξεφύγουν, να κερδίσουν χρόνο την ώρα που χάνουν όλοι οι άλλοι το χρόνο τους να ασχολούνται μαζί τους.
Βέβαια, το σχοινί για να το αμολούν, να το τραβούν μέχρι εκεί που τους κάνει κέφι, τους το έδωσε η ίδια η Πολιτεία, με το να μην ασχολείται μαζί τους.
Η αρμόδια υπουργός, Jacinta Allan, εξακολουθεί να αναμασά το ότι «μελετά το θέμα της νομιμοποίησης του UBER, αλλά δεν μπορεί να βιαστεί», λέει «για να μη γίνει κάποιο λάθος γιατί το θέμα είναι πολύπλοκο, δύσκολο και λεπτό».
Όλες οι άλλες Πολιτείες, δηλαδή, που επιλήφθηκαν του προβλήματος, στερούνται φαιάς ουσίας; Έκαναν κάποια επιπολαιότητα που την είδε η δική μας και είπε «αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα;»
ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ
Έχουν, δε, τόσο πολύ αποθρασυνθεί, οι του UBER, που δεν τους φτάνει που μπήκαν με το έτσι θέλω και αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι, δεν φτάνει που έχουν πάρει από το στόμα βιοπαλαιστών -αδειούχων και οδηγών ταξί- το ψωμί μέσα από το στόμα, το δικό τους και των οικογενειών τους, τώρα έχουν το θράσος να τους ενοχλεί που η Πολιτεία... ψιλοσκέφτεται να αποζημιώσει τους κανονικούς αδειούχους ταξί με κάτι συμβολικό βέβαια, και προσπαθούν να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη, φωνάζοντας ότι «εσείς θα πληρώσετε τη νύφη».
Αυτές τις μέρες βρίσκονται στο δικαστήριο όπου υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της Εφορίας επειδή τους ζήτησε να πληρώσουν GST. 
«Μα εμείς δεν είμαστε ταξί, ανοίξτε τα λεξικά να βεβαιωθείτε» κραυγάζουν.
Ο δικηγόρος υπεράσπισής τους, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι τα UBER δεν είναι ταξί για τον απλό λόγο ότι τα ταξί παίρνουν πελάτες από οπουδήποτε, ενώ οι οδηγοί της UBER λειτουργούν μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Από την πλευρά της, η Εφορία, κουβάλησε εκεί, στη δικαστική αίθουσα, ολόκληρο όγκο λεξικών, προκειμένου να αποδείξει ότι ο όρος ταξί, συμπεριλαμβάνει και την υπηρεσία που προσφέρει η UBER.
Η ειδήμων, ακαδημαϊκός , συντάκτης του λεξικού Maquarie, Victoria Morgan, είπε αναφορικά ότι από γλωσσολογικής πλευράς, ο όρος 'ταξί', είναι αρκετά ευρύς, ώστε να συμπεριλάβει, υπηρεσίες όπως αυτή που προσφέρει η UBER. 
Μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές δεν είχε βγει ακόμη η δικαστική απόφαση. 
...Δεν είχε, δηλαδή, αποφανθεί ακόμη ο δικαστής αν τα UBER συγκαταλέγονται στα ταξί ή όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...