Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Λευκωσία: Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό - Διορισμοί στην Αρχή Αδειών προκάλεσαν αντίδραση οδηγών ταξί..!

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον επαναδιορισμό του Κώστα Παναγίδη και του Ανδρέα Χρ. Χριστοφόρου στις θέσεις του Προέδρου και του μέλους της Αρχής Αδειών
αντίστοιχα, πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου για την επικύρωση του διορισμού των Προέδρων, Αντιπροέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων 14 ημικρατικών οργανισμών.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Κυλίλης υποστήριξε ότι οι Παναγίδης και Χριστοφόρου “εδώ και δυόμιση χρόνια, λειτουργούν εναντίον αυτού του κλάδου και μας κοροϊδεύουν ασύστολα”.

“Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστω και την υστάτη να έρθει σε διαβούλευση μαζί μας για να του εξηγήσουμε τους λόγους που δεν θέλουμε τους δύο κυρίους στην Αρχή Αδειών και μετά είναι δικαίωμα του ίδιου του Προέδρου να αποφασίσει”, είπε και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Πρόεδρος δεν ενημερώθηκε σωστά για αυτά τα δύο πρόσωπα.

“Εμείς είμαστε στη διάθεση του να τον ενημερώσουμε, να του εξηγήσουμε τους λόγους και να του παραθέσουμε τα απτά παραδείγματα που έχουμε και μετά είναι δικαίωμα του να διορίσει όποιον θέλει. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε εμείς τον Πρόεδρο να διορίσει όποιον θέλει”, είπε.

Ο Σύνδεσμος σε υπόμνημα που επέδωσε αντιπροσωπεία του σε λειτουργό της Προεδρίας ζητούσε να έχει ουσιαστικό λόγο στον διορισμό των μελών της Αρχής Αδειών “διότι αφορά εμάς, την οικογένεια μας, την επιβίωση μας και επιτέλους δεν πρέπει να διορίζονται άτομα που εξασκούν εχθρική εξουσία εναντίον του κλάδου”.

Καλούσε επίσης τον Πρόεδρο να μην επικυρώσει τους εν λόγω διορισμούς και σημείωνε ότι “δουλειά των διοριζομένων είναι να διορθώνουν ατέλειες και να εκσυγχρονίζουν τους υφιστάμενους κανονισμούς ή και νόμους προτείνοντας διορθώσεις προς τα διάφορα σώματα, νομοθετικά ή άλλα, και όχι να προκαλούν δυσφορία ή αδικίες”.

Ο Σύνδεσμος ενημερώνει επίσης τον Πρόεδρο ότι μετά από την παγκύπρια ειρηνική κινητοποίηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18/2/2016 και παρά τις οδηγίες που έδωσε για την τάχιστη επίλυση των προβλημάτων του κλάδου “η κατάσταση παραμένει στάσιμη και αυτό κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν είναι δικαιολογημένο”.

“Τα αιτήματα που έχουμε θέσει είναι λογικά, δεν κοστίζουν οικονομικά, είναι διαδικαστικά και εύκολα στην υλοποίησης τους, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει όλη την εξουσία στα χέρια του με απλή διαδικασία να αλλάξει τα δεδομένα αυτά και να συμβάλει στην επίλυση τους, δίνοντας έτσι πίσω το εργατικό δικαίωμα που οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές αξίζουν” όπως αναφέρεται στο υπόμνημα.



ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...