Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ: Στόχος να βρεθεί λύση με τη μεταφορά των μαθητών πριν ανοίξουν τα σχολεία - Ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσία πλήθους κόσμου και ...ταξιτζήδων..!

Ήταν από αυτές τις ημερίδες που λόγω θέματος προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον. Ο λόγος για την ημερίδα της Περιφέρειας
Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Μεταφορά μαθητών – δικαιώματα μαθητών – προβλήματα ΚΥΑ» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εκτός από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα στελέχη της Περιφέρειας το παρών έδωσαν και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες.
Κατά το άνοιγμα της συζήτησης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε την σημασία και την πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου ζητήματος και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συμβάλλουν σε μια δημιουργική και ουσιαστική συζήτηση. Εξάλου όπως τόνισε είναι η πρώτη φορά που ξεκινούν οι διεργασίες τόσο νωρίς (αρχές Ιουλίου) προκειμένου να βρεθεί λύση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Τοποθετήσεις έκαναν, η Νίκη Μπαφέ Ειδική Επιστήμονας στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, ο υπεύθυνος καθηγητής Ιωάννης Γαροφαλάκης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος καθώς και ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κωνσταντίνος Κόλλαρης. Στο τέλος δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις και τοποθετήσεις όλων των παρευρισκόμενων.
Στην ημερίδα δεν παρέστησαν εν τέλει εκπρόσωποι από τα αρμόδια Υπουργεία.
Έντονη ήταν και η παρουσία οχημάτων ταξί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, με τους οδηγούς να διεκδικούν με την παρουσία τους τα δικαιώματα τους. Πρόκειται για οδηγούς ταξί όπου μετέφεραν μαθητές στα σχολεία καθ'όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...