Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΘΡΟ Του ΘΥΜΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η τραγωδία αν δεν συνοδεύεται από κάθαρση, οδηγεί σε κοινωνική ανάφλεξη…!

Στην Ελλάδα της τελευταίας εξαετίας οι ανισότητες είναι τόσο έντονες, που οδήγησαν την κοινωνία σε απόγνωση, σε
κατάθλιψη, σε αδυναμία διαχείρισης ακόμη και του πιο μικρού κινδύνου. 

Δυστυχώς, θα πρέπει να ξαναοικοδομήσουμε τα πάντα από την αρχή. Να αρχίσουμε μια νέα πάλη για ζωή, για εργασία, για αξιοπρέπεια. Κι όπως αναφέρει ο Πασκάλ Μπρύκνερ στο βιβλίο του ‘’ η μιζέρια του πλούτου’’ αυτό που προέχει δεν είναι να βγούμε από τον καπιταλισμό αλλά από τον οικονομισμό. 

Από τη θεοποίηση του χρήματος και των αριθμών που σήμερα διευθύνει ολόκληρη την κοινωνία.
Η φτωχοποίηση που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός είναι πάνω από όλα στέρηση ελευθεριών. Είναι μια σύγχρονη μορφή δουλείας. Μεταφράζεται με ταπείνωση και αδυναμία να φροντίζεις την οικογένειά σου, να μορφώνεις τα παιδιά σου, να σχεδιάζεις το μέλλον σου. 

Πριν προλάβει κάποιος να μου χρεώσει αντικαπιταλιστικό παραλήρημα θέλω να υπενθυμίσω το εξής : Είμαι υπέρ του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού που διέπεται από κοινωνική δικαιοσύνη και κανόνες που ο μεγάλος δεν καταπίνει τον μικρό. Όταν όμως ο καπιταλισμός καταστρέφει τις προυποθέσεις πρόσβασης σε αυτόν, όταν έρχεται σε σύγκρουση με τις ίδιες τις αρχές του, όταν υπόσχετε μια ευμάρεια ουτοπική, τότε χάνει την μεγάλη μερίδα της κοινωνίας που τον στηρίζει. 

Μιλάω για τους απλούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, μιλάω για την μικρομεσαία τάξη. Αν ο καπιταλισμός χάσει την μικρομεσαία τάξη που είναι και η πολυπληθέστερη τότε θα χαθεί κι ο ίδιος βάζοντας σε κίνδυνο όλο το δημοκρατικό οικοδόμημα. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα όσων λέω είναι όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία τα τελευταία έξι χρόνια.


Η Νέα Δημοκρατία κατακλείστηκε από αφηρημένες προτροπές , να εκσυγχρονιστούμε, να γίνουμε πιο φιλελεύθεροι, να ξεκολλήσουμε από τις βλαβερές μας συνήθειες. Όλες αυτές οι προτροπές δεν είναι τίποτα άλλο παρά πάγιες εντολές που επιβάλλουν οι απανταχού νταβατζήδες. Αυτές τις προτροπές-εντολές τις πληρώνουμε ως κοινωνία πολύ ακριβά. Πόσο έχει αλλάξει η Νέα Δημοκρατία από τις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου.;


Η απάντηση είναι καθόλου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Βαγγέλη Μειμαράκη και την συνειδητή επιλογή επαναπροσέγγισης των αρχών και των αξιών της παράταξης, τολμώ να ισχυριστώ, ότι με την ίδια σύνθεση, τα ίδια πρόσωπα και με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, η Νέα Δημοκρατία και δεν θα βρει το δρόμο της και θα αποτύχει στην μάχη που δίνει για να ξαναβρεθεί στην εξουσία.


Το τέρας του νεοφιλελευθερισμού κατατρώει τα σωθικά της δημοκρατίας ανατρέποντας τις αρχές και τις αξίες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος επιβάλλοντας την διαφθορά.
Για τη Νέα Δημοκρατία ευτυχώς αυτό που δεν μπορεί να αλλοιωθεί, είναι η ιστορία της παράταξης. Αυτή είναι πάντα εκεί για να μας θυμίζει τι θέλουμε, τι έχουμε σήμερα, πόσο απέχουμε από την αλήθεια…Είναι εκεί για να μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της ιδεολογικής ανασυγκρότησης.


Τα πολιτικά κόμματα περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας ως μια τραγωδία. Αυτή η τραγωδία αν δεν συνοδεύεται από κάθαρση, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική ανάφλεξη…

ΠΗΓΗ: http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...