Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σέρρες : Σε λειτουργία το «λευκό» ταξί για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα..!

Ευχάριστα νέα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Τίθεται σε λειτουργία το «λευκό» ταξί που θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. 

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωϋσιάδης και το Προεδρείο του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.   

Το «λευκό ταξί» θα μεταφέρει δωρεάν τα μέλη του Συλλόγου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με οδηγό που διατίθεται από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και με εξασφαλισμένο ένα συγκεκριμένο ποσό μηνιαίως για τα καύσιμα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι πρόθυμη να εξυπηρετεί μετακινήσεις ακόμη και εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου. 

 Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου :
  
Το «λευκό ταξί», για τη λειτουργία του οποίου δόθηκε ένας αγώνας χρόνων, τίθεται πλέον σε κυκλοφορία, προκειμένου να μετακινεί Σερραίους με κινητικά προβλήματα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών εξέφρασε την ικανοποιήσή του που τελικά ξεπεράστηκαν οι σκόπελοι της γραφειοκρατίας και πλέον το όχημα θα βρίσκεται στη διάθεση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.
             
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που πλέον λύθηκε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αφορούσε στην λειτουργία του «λευκού ταξί». Παράλληλα όμως εκφράζω την πικρία μου για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη  ομάδα συνανθρώπων μας υπέστη για έξι ολόκληρα χρόνια μια απίστευτη ταλαιπωρία λόγω γραφειοκρατίας.
             
Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αγωνιστήκαμε από το 2012 ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και να φτάσουμε σε ένα αίσιο τέλος. Δυστυχώς ήρθαμε για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με το «τέρας της γραφειοκρατίας. Είναι πραγματικά εξωφρενικό το γεγονός ότι ενώ το όχημα είχε εξασφαλιστεί μέσω χορηγιών εδώ και πολλά χρόνια, το να τεθεί σε κυκλοφορία «κολλούσε στο θέμα» της αδειοδότησης. 

Δύο Υπουργεία δεν μπορούσαν να «αποφασίσουν» σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα ώστε να δοθεί η απαιτούμενη άδεια για να γίνει αποδεκτή η δωρεά και τελικά το όχημα να κινηθεί. Υπήρξε ένα πραγματικό «πινγκ-πονγκ» στις πλάτες των συμπολιτών μας που ανέμεναν με αγωνία. Από την πλευρά μας όλα αυτά τα χρόνια κάναμε συνεχείς προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να «τρέξουν» οι διαδικασίες και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε πως πλέον το λευκό ταξί θα κυκλοφορεί κανονικά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.
            
Τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν προκειμένου να τεθεί σε κυκλοφορία το «λευκό ταξί» επισήμανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών Γιάννης Χουβαρδάς , τονίζοντας πως ευτυχώς το θέμα είχε θετική έκβαση. « Σε συνεννόηση με την Π.Ε. το «λευκό ταξί» θα λειτουργεί πλέον κανονικά. Μετά από έξι χρόνια συνεχούς προσπάθειας και ταλαιπωρίας, όλοι όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα θα βοηθηθούν σημαντικά σ’ ότι αφορά στις μετακινήσεις τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που επέδειξε την απαιτούμενη πολιτική βούληση ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εμφανίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χουβαρδάς.
            

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Συλλόγου Φάνης Δαμάσκος τόνισε τη σπουδαιότητα λειτουργίας του «λευκού ταξί» για τους κινητικά αναπήρους, καθώς όπως είπε υπάρχουν μέλη του Συλλόγου που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο αλλά ούτε και κάποιο συγγενικό πρόσωπο για να τους μετακινεί. Παράλληλα τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν οικονομικά ώστε να αγοραστεί το όχημα.
             
Να τονίσουμε πως το «λευκό ταξί» θα μεταφέρει δωρεάν τα μέλη του Συλλόγου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με οδηγό που διατίθεται από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και με εξασφαλισμένο ένα συγκεκριμένο ποσό μηνιαίως για τα καύσιμα. Μάλιστα όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης σε εξαιρετικές περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι πρόθυμη να εξυπηρετεί μετακινήσεις ακόμη και εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...