Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΘΡΟ Του Θύμιου Λυμπερόπουλου: Το μετέωρο βήμα της κεντροδεξιάς..!

Για να διαβάσουμε σωστά τα μηνύματα των προχθεσινών εκλογών είναι απαραίτητο να απομονώσουμε το συναίσθημα και να επιστρατεύσουμε την κοινή λογική. Χωρίς
παρωπίδες λοιπόν, καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα.
  1. Σε αυτές τις εκλογές είχαμε την ολοκληρωτική ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεφορτώθηκε ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου όσους κοίταζαν αριστερά. Το ‘’λόμπι της δραχμής’’ είναι όχι μόνο εκτός ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και εκτός Βουλής. Μτά από τρεις διαδοχικές νίκες, ο Τσίπρας είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η τακτική του αποδείχτηκε άκρως αποτελεσματική για τον ίδιο και το κόμμα του. Μακάρι να φανεί το ίδιο αποτελεσματική για την πατρίδα.
  2. Η Νέα Δημοκρατία απέφυγε την συντριβή λόγω Βαγγέλη Μειμαράκη. Εάν η παράταξη δεν περάσει μέσα από διαδικασίες εσωτερικής κάθαρσης και δεν ξαναβρει τον ιδεολογικό της προορισμό, τότε στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει για ψηφοφόρους. Η συσπείρωση που επιτεύχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες ερμηνεύεται ως τελεσίγραφο από τη βάση του κόμματος. Αλλάξτε…
  3. Υπάρχει μια περιοχή στην Ελλάδα που μπορεί να θεωρηθεί γη της δημοκρατίας. Είναι τα Ανώγεια της Κρήτης.
  4. Το ΠΟΤΑΜΙ έγινε …ρυάκι. Πλήρωσε την εμμονή για συγκυβέρνηση και εξουσία. Επικοινωνιακό λάθος η προσέγγιση στον Τσίπρα για να γίνει το ΠΟΤΑΜΙ κυβερνητικός εταίρος την ίδια ώρα που τον κατηγορούσαν ως καταστροφέα της χώρας.
  5. Σταθερή αξία το ΚΚΕ, την ίδια ώρα που οι Έλληνες έχουν μπερδευτεί λίγο με το τι ακριβώς σημαίνει αριστερά. Κάπως έτσι η Λαική Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έμεινε εκτός Βουλής.
  6. Το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στο πολιτικό προσκήνιο και αναζητά ένα σημείο επαφής με το ευρύ κοινό. Παρουσία Τσίπρα αυτό το σημείο…θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός.
  7. Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα έπαψαν πλέον να είναι αξιόπιστες. Μοιάζουν λίγο με τις μετεωρολογικές προβλέψεις , μπορεί να βρέξει…μπορεί και όχι. Δικαιολογημένες οι ενστάσεις και οι αντιδράσεις του Παναγιώτη Καμμένου, που κατέγραψε μια ακόμη επιτυχία. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ όχι μόνο κατάφεραν να μπουν άνετα στη Βουλή, αλλά αποτελούν και μέλη της νέας κυβέρνησης.
  8. Αναμενόμενη η μεγάλη αποχή. Είναι μια μορφή αντίδρασης από τους πολίτες.
Η επόμενη μέρα
Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αντίπαλο δέος δεν υπάρχει. Κι εδώ ακριβώς θα πρέπει να εστιάσει η Νέα Δημοκρατία. Οι ‘’γκρίζοι λύκοι’’ αναγνωρίστηκαν και απορρίφθηκαν από την κοινωνία. Για να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας χρειάζεται και τον ανάλογο ηγέτη. Κι αυτός είναι αναμφίβολα ο Κώστας Καραμανλής. Όσοι αγαπούν πραγματικά την παράταξη από σήμερα κιόλας να κινήσουν διαδικασίες κάθαρσης και επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας. 

Με νέα πρόσωπα και ιδεολογικό περιεχόμενο βασισμένο στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κλείσει την πόρτα στους νεοφιλελεύθερους σωτήρες και να ξυπνήσει από τον λήθαργο. Η ελληνική κοινωνία έχει πραγματικά ανάγκη μια σοβαρή και αξιόπιστη κεντροδεξιά. Μια κεντροδεξιά με τη σφραγίδα και την ταυτότητα του Κώστα Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...