Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αποχωρεί η Hailo από τη Βόρεια Αμερική..!

Σύμφωνα με τους Financial Times, η λονδρέζικη εταιρεία Hailo (app εύρεσης ταξί) αποχωρεί από τη Βόρεια Αμερική, λόγω του πολέμου μείωσης των τιμών από
ανταγωνιστές, όπως η Uber και η lyft, που απευθύνονται σε ιδιώτες οδηγούς που δεν πληρούν τις απαραίτητες προυποθέσεις, που δεν ακολουθούν κανόνες, που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ και τον Καναδά επειδή ήταν αδύνατο η εταιρεία Hailo να είναι κερδοφόρα και συνέχισαν ότι θα επικεντρωθούν στην επέκταση της εταιρίας σε νέες πόλεις σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, όπου οι ρυθμιστικές αρχές φαίνεται να είναι πιο πρόθυμες να προστατεύσουν τον παραδοσιακό κλάδο των οδηγών ταξί που στηρίζει το σύνολο των πολιτών.

Η εταιρεία Hailo θα παύσει να λειτουργεί στην Ουάσιγκτον, στο Σικάγο, στη Βοστώνη, στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ. Περίπου 20 άτομα προσωπικό με έδρα τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η ​​οποία περιλαμβάνει περίπου το ένα δέκατο του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, είναι πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους.

Όταν η Hailo ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το Μάρτιο του περασμένου έτους, η παγκόσμια επέκταση θεωρήθηκε ως ένδειξη ότι ήταν σε καλό δρόμο. Τώρα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός έχει οδηγήσει την Hailo να επανεξετάσει τη στρατηγική της.

«Όταν μετακομίσαμε στη Βόρεια Αμερική, βρήκαμε δύο ανταγωνιστές οι οποίοι βρίσκονται σε ένα πόλεμο τιμών. Η κερδοφορία της αγοράς έπαψε να έχει νόημα για μας».

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Hailo φέρεται να δραστηριοποιείται σε περίπου 30 πόλεις, με περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια εγγεγραμμένους επιβάτες σε όλο τον κόσμο, με εντονότερη παρουσία στο Λονδίνο και με πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια έσοδα το 2013. Η εταιρία δραστηριοποιείται επίσης και στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη και στο Δουβλίνο.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία έδωσε μάχη για μερίδιο της αγοράς κόντρα στην Uber και τη lyft που απευθύνονται σε ιδιώτες οδηγούς.

Η Hailo απευθύνεται σε επαγγελματίες οδηγούς ταξί, ωστόσο αυτό συμβαίνει με το αζημείωτο καθώς η εταιρεία παίρνει 10% προμήθεια από το συνολικό κόστος της διαδρομής...


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...