Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ιδρυτική πράξη της νέας συνδικαλιστικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ..!

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα την 28η Σεπτεμβρίου 2014,συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι με πρωτοβουλία εκπροσώπων σωματείων από όλη την Ελλάδα με σκοπό, δια της ανταλλαγής
απόψεων και την κατάθεση εποικοδομητικών προτάσεων, να εκτιμηθούν και οριοθετηθούν τα δομικά προβλήματα του κλάδου και του επαγγέλματος, να επαναπροσδιορισθούμε δε ως επαγγελματίες έναντι των λοιπών κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, σταθμίζοντας και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, το οποίο βιώνουμε.
Μετά από διαλογική συζήτηση συγκλίναμε στην ανάγκη αναβάθμισης και αναβάπτισης του κλάδου και του επαγγέλματος. Άπαντες κατανοούμε την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Το συνδικαλιστικό κίνημα με τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές τους κομματικά εξαρτώμενους «νομιμόφρονες», που αλλοτροιώθηκαν από την αλαζονεία της εξουσίας και παραδόθηκαν στα ανταλλάγματά της, δοκίμασε τις αντοχές μας και τα όριά μας.


                                    


Οι προσωπικές επιδιώξεις της επί σειρά ετών συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, και γενικότερα των συνδικαλιστικών παρατάξεων που μας ηγεμονεύουν, απαξίωσε τον κλάδο και τον οδήγησε σε δεινές ήττες ως προς την προάσπιση επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία. Ωστόσο μία τέτοια εξέλιξη αναπόδραστα ελέγχεται ως φυσική συνέπειας μίας αλλοτροιωμένης ηγεσίας.
Διότι πως θα ήταν συμβατό, οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι δέσμιοι της κεντρικής εξουσίας όλες τις προηγούμενες 10ετίες, όμηροι της κομματικής εξάρτησης να αντιτάξουν σθεναρή άμυνα στην δραματική υποβάθμιση του κλάδου και του επαγγέλματος ιδιαίτερα την τελευταία 3ετία με τις αλλεπάλληλες βλαπτικές των συμφερόντων μας νομοθετικές ρυθμίσεις. Προσχηματικές παραιτήσεις από την κομματική ιδιότητα μάλλον θυμηδία προκαλούν. Δεν πείθουν και τον πλέον αδαή συνάδελφο. Εάν θέλετε, θα έπρεπε από ετών και αποτελεί πρότασή μας, το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους κόμματος και της συνδικαλιστικής ιδιότητας. Διότι ο συνδικαλιστής, προβάλλει, διεκδικεί, και υπερασπίζει τα συμφέροντα του κλάδου του και των μελών του, το οποίο προφανώς και δεν συνάδει με την κομματική ιδιότητα ιδιαίτερα κυβερνητικού κόμματος.  




Χαρακτηριστικό αυτής της παθογένειας του συνδικαλιστικού μας κινήματος ,είναι η απροκάλυπτη προσπάθεια της ηγεσίας μας να επικοινωνήσει την προοδευτικά κλιμακούμενη, πλην ραγδαία υποβάθμιση του μεταφορικού μας έργου και του κλάδου μας γενικότερα ως επιτυχία, με το πρόσχημα ότι αποφύγαμε την καταστροφή. Το φάσμα ωστόσο της οικονομικής εξαθλίωσης είναι εντονότερο από ποτέ συνάδελφοι και απειλεί εμάς και τις οικογένειές μας.
Εναπόκειται σε εμάς τους ιδίους να επιλέξουμε: Αν θα ανεχόμαστε επιπόλαιους πανηγυρισμούς κάθε φορά που συρρικνώνεται το μεταφορικό μας έργο, ή απαγκιστρωμένοι από κομματικές εξαρτήσεις θα διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Δεν γίνεται λόγος πλέον συνάδελφοι για περιφρούρηση αλλά για διεκδίκηση και επανάκτηση στοιχειωδών, επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε ηγεσίες που θα δοξάζονται κρυπτόμενες, για δήθεν παραγραφές αδικημάτων που αφορούν συναδέλφους, όπως της παρακώλυσης συγκοινωνιών, χωρίς αυτό να συμβεί. Ανεχόμαστε ηγεσίες που επιχειρούν να «ιδιοποιηθούν» αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις συναδέλφων, χωρίς να έχουν οι ίδιοι συνδικαλιστικοί μας ηγέτες την ελάχιστη συμμετοχή!
Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζετε, όλοι γνωρίζουμε τις μεθόδους χειραφέτησης του κλάδου, από την συνδικαλιστική μας ηγεσία. Εκσυγχρονισμός του κλάδου και καινοτόμες ιδέες




δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν, όταν προηγουμένως «εγκρίνονται» σε κομματικά και πολιτικά γραφεία.
Είναι πλέον ωριμότερες από ποτέ οι συνθήκες, κάθε συνάδελφος να λάβει σαφή θέση και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του, στην οικογένειά του και στον κλάδο. Θα εξακολουθήσει να συντάσσεται με μία «φθαρμένη εξουσία» που εκφράζει όλες τις παθογένειες των φθαρμένων κομμάτων της μεταπολίτευσης, από τις οποίες και εξαρτάται, ή θα γίνει μέτοχος μίας ανεξάρτητης, αδέσμευτης ηγεσίας που θα επιχειρήσει διαγράφοντας τις πρακτικές του παρελθόντος, με καινοτόμες ιδέες να εκσυγχρονίσει τον κλάδο, να τον επανασυνδέσει με την κοινωνία και να αποκαταστήσει τους συναδέλφους.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Με αυτή την συλλογιστική προερχόμενοι από εσάς ίσοι προς ίσους, με εμπειρίες όπως και εσείς από την μακροχρόνια άσκηση του επαγγέλματος, διαμορφώνοντας τις ιδέες και προτάσεις μας μέσα από το ΤΑΞΙ, και όχι από τα κομματικά γραφεία, διεκδικούμε πρώτα την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΌΣΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ και μετά την




ψήφο των συναδέλφων, ώστε από κοινού να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και ελπίδα στο σύνολο των συναδέλφων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
 1) Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ προβάλλει τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ χαρακτήρα της, έναντι πάσης φύσεως κομματικών πολιτικών ή άλλων εξαρτήσεων. Λογοδοτούμε στους συναδέλφους και μόνο. Διεκδικούμε με λόγο σαφή, καθαρό και πειστικό, την αποκατάσταση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του κλάδου μας, ανάκτηση της τρωθείσης αξιοπρέπειας των μελών και των οικογενειών μας.
Η βίαιη και βάρβαρη αντιμετώπισή τους την τελευταία 5ετία (ως επαγγελματίες) τους κατέστησε οφειλέτες των κατά τόπους Εφοριών και των Ασφ/κών Οργανισμών. Τους καταρράκωσε ηθικά και οικονομικά. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση θα ανατρέψουμε. Διαπραγματευόμενοι με κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα. Χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και χωρίς διάθεση περαιτέρω υποχωρήσεων, στα ούτως ή άλλως βάναυσα πληγέντα δικαιώματά μας.




2) ΔΟΜΙΚΗ αρχή της παράταξης η συλλογική της λειτουργία κατά την λήψη των αποφάσεων.
Η ενός ανδρός αρχή (αυτή του Προέδρου της Παράταξης) αποκηρύσσεται και δεν γίνεται αποδεκτή. Ο Πρόεδρος δεν αντιπροσωπεύει τον επαγγελματία συνδικαλιστή αλλά εκπροσωπεί τους συναδέλφους και υλοποιεί τις αποφάσεις τους.
Όλοι οι συνάδελφοι έχουν ισότιμο και ισόκυρο λόγο, με σκοπό την σύνθεση των βέλτιστων για τα συμφέροντα του κλάδου προτάσεων.
3) Κορυφαία μας Επιλογή, η ανανέωση σε όλα τα επίπεδα Προσώπων – Αντιλήψεων – Ιδεών.
4) Αξιοποίηση κάθε συναδέλφου, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει στην Παράταξη και τους συναδέλφους, το σύνολο των δυνάμεων του για την πρόοδο και ευημερία του κλάδου.
5) Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ οριοθετείται ως παράταξη των βιοπαλαιστών αυτ/στών και ουδεμία σχέση έχει με επαγγελματίες συνδικαλιστές, αυστηρά προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση του κλάδου και των μελών του και μόνο.
6) Προσβλέπουμε κυρίως να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας.
Να επαναφέρουμε την αισιοδοξία και την θετική προσδοκία στα Μέλη μας και τις οικογένειες μας.


Με αποφασιστικότητα με ενότητα με αμοιβαίο σεβασμό θα καταπολεμήσουμε όλους εκείνους τους παράγοντες που ανέτρεψαν τις ζωές μας (Μνημονιακοί Νόμοι, Οικονομικά συμφέροντα στον χώρο του τουρισμού κλπ.).



   26 Οκτωβρίου 2014

     Τα Ιδρυτικά Μέλη

1. Βελλής Δημήτριος ( μέλος του περιφερειακού συμβουλίου ταξί Βορ. Αιγαίου)

2. Λεπτοκαρόπουλος Κωνσταντίνος ( γ. γραμματέας του ραδιοταξί Μακεδονία )

3. Μακρής Στέφανος ( μέλος του ραδιοταξί Μακεδονία )

4. Μαχαιρίδης Ηλίας ( μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης , πρόεδρος του ραδιοταξί Μακεδονία )
5. Μπλιάς Αντώνης ( αντιπρόεδρος του σωματείου ταξί Λήμνου )
6. Νέστορας Κωνσταντίνος ( αντιπρόεδρος του σωματείου ταξί Μυτιλήνης , πρόεδρος του ραδιοταξί Μυτιλήνης )
7. Σέργιος Αντώνιος ( μέλος του σωματείου ταξί Νάξου , πρόεδρος λιμενικού ταμείου Νάξου)
8. Σπανός Παναγιώτης ( πρόεδρος του σωματείου ταξί Μυτιλήνης , πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ταξί Βορ. Αιγαίου) – Επικεφαλής Παράταξης
9. Συμεωνίδης Σταύρος ( αντιπρόεδρος του ραδιοταξί Μακεδονία )

10 . Τζουνής Χρήστος ( μέλος διοικητικού συμβουλίου του ραδιοταξί Μακεδονία)

11. Τσακυράκης Βασίλειος ( γ. γραμματέας του σωματείου ταξί Μυτιλήνης , γ. γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου ταξί Βορ. Αιγαίου , γ. γραμματέας του ραδιοταξί Μυτιλήνης ) 



ΠΗΓΗ: http://radiotaxi-makedonia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...