Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης..!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) Ν. ΞΑΝΘΗΣ
«ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΔΟΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 24, ΞΑΝΘΗ, Τ.Κ. 67100
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 25410 72801, 25410 72802, 25410 72803 EMAIL: taxi.xanthis@gmail.com
__________________________________


Ξάνθη, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ

Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά από διάφορα αιτήματα μας που αφορούν τις υπάρχουσες πιάτσες των ταξί. Η υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων μας θα διευκολύνει την καθημερινότητα και την εύρυθμη επαγγελματική δραστηριότητα των επαγγελματιών οδηγών ταξί για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Πρόβλημα που δρα ανασταλτικά στην δουλειά μας είναι οι πεζοδρομήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε κεντρικές οδούς της πόλης (Μιχαήλ Βόγδου και Ηρώων) με την ενοποίηση των πλατειών στο κέντρο της Ξάνθης οξύνοντας περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα και αποτρέποντας το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιήσει ταξί για τις μετακινήσεις του.

Αποτέλεσμα της σημερινής διαμορφωθείσας κατάστασης η έλλειψη των επιθυμητών από τον κλάδο μας χώρων στάθμευσης ταξί και στεγάστρων σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες για τις υπάρχουσες πιάτσες των ταξί ζητούμε:

1) Διαγραμμίσεις σε όλες τις πιάτσες των ταξί (ΟΤΕ, ΗΡΩΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΚΤΕΛ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΜΙΑΟΥΛΗ, ΣΤΑΘΜΟ ΟΣΕ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ).

2) Πινακίδες σε υπάρχουσες πιάτσες των ταξί (όπου υπάρχει ελλιπής σήμανση) ώστε να γίνονται σαφέστατα σε όλους τους οδηγούς τροχοφόρων οχημάτων τα όρια των χώρων στάθμευσης των ταξί και η απαγόρευση της εισόδου των Ι.Χ. αυτοκινήτων σε αυτές. Λόγο ελλιπούς σήμανσης αυτή τη στιγμή, ζητούμε την τοποθέτηση μίας (1) πινακίδας στην πιάτσα των ταξί επί της Μιχαήλ Βόγδου (ΟΤΕ), δύο (2) πινακίδων στην πιάτσα των ταξί έξω από το νοσοκομείο (ΝΕΑΠΟΛΗ) και ακόμη δύο (2) πινακίδων στην πιάτσα των ταξί επί της 28ης Οκτωβρίου (ΠΙΑΤΣΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ + ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ - ΠΙΑΤΣΑ).

3) Τοποθέτηση "ματιών της γάτας" σε όλες τις πιάτσες των ταξί καθώς αντιμετωπίζουμε καθημερινά το πρόβλημα της παράνομης εισόδου και της πολύωρης στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στην πιάτσα των ταξί που βρίσκεται επί της Μιχαήλ Βόγδου (ΟΤΕ) και στην πιάτσα των ταξί που βρίσκεται επί της 28ης Οκτωβρίου.

4) Τοποθέτηση μακριών ξύλινων ή μεταλλικών καθισμάτων (παγκάκια) σε όλες τις πιάτσες των ταξί. Ιδιαίτερα εμφανή η απουσία τους, στην πιάτσα των ταξί επί της Παύλου Μελά (ΚΤΕΛ Ξάνθης) και στην πιάτσα των ταξί επί της πλατείας Ελευθερίας όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων.

5) Δημιουργία και τοποθέτηση στεγάστρων στις πιάτσες των ταξί (όπου το επιτρέπει ο περιβάλλον χώρος). Η πόλη της Ξάνθης ίσως και να αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία καθώς καμία πιάτσα ταξί δεν διαθέτει κάποιο χώρο αναμονής με αποτέλεσμα επιβατικό κοινό και επαγγελματίες οδηγοί να εκτίθενται στα καιρικά φαινόμενα χειμώνα – καλοκαίρι.

6) Τέλος, ζητούμε την μεταξύ μας συνεργασία όσον αφορά τον επόμενο σχεδιασμό της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Ξάνθης.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                   ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Συνημμένο Αρχείο:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ 29-09-2014


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...