Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εφαρμογή με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τον κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης..!

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδικτυακή πλατφόρμα WISERIDE στη Θεσσαλονίκη, που σας ενημερώνει στο κινητό τηλέφωνο, σε πραγματικό χρόνο, για
την οδική κυκλοφορία, αλλά και για τις εκπομπές αερίων!

Ξεκίνησε η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας WISERIDE για τη δυναμική πληροφόρηση και παρακολούθηση της οδικής κυκλοφορίας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην αστική και περιαστική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο δικτυακός τόπος του WISERIDE παρέχει ενημέρωση για την ταχύτητα, τον κυκλοφοριακό φόρτο και τη συμφόρηση στο οδικό δίκτυο, αλλά και για τις εκπομπές αερίων ρύπων που προέρχονται από την οδική κυκλοφορία. Η πρωτογενής πληροφορία προέρχεται από δεδομένα τηλεματικής που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο από ένα στόλο περίπου 1200 ταξί τα οποία κυκλοφορούν κυρίως εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Το WISERIDE αναπτύχθηκε από την EMIΣIA Α.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής Α.Π.Θ. και την εταιρεία ραδιοταξίTaxiWay στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Ανάπτυξη Συστήματος Κυκλοφοριακών, Περιβαλλοντικών και Ενεργειακών Δεδομένων από το Οδικό Δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης» και συγχρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στα πλαίσια της Δράσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009».

Το WISERIDE αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για εύκολη, γρήγορη και οικονομική μετακίνηση στην πόλη, καθώς δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού της βέλτιστης διαδρομής βάσει της ταχύτητας, της απόστασης ή της κατανάλωσης καυσίμου. Ο υπολογισμός της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών αερίων ρύπων βασίζεται στο μοντέλο COPERT4, το οποίο έχουν αναπτύξει ερευνητές της ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε. και αποτελεί το εργαλείο αναφοράς στην Ευρώπη για την εκτίμηση των εκπομπών ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου από τις οδικές μεταφορές.

Θα εξεταστεί μελλοντικά η προσαρμογή και η επέκταση της πλατφόρμας σε άλλες πόλεις καθώς και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τις τοπικές αρχές και τους διαχειριστές μεταφορών.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στο Google Play για συσκευές Android

ΠΗΓΗ: 
http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...