Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Άρθρο του Κώστα Δήμου, Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. Σε σωστό δρόμο και χωρίς απώλειες... (Απολογισμός του προεδρείου για τη διετία 2012-2013)..!

Από το Νοέμβριο του 2011 που έγινε το συνέδριο και οι εκλογές της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  κλείσαμε με δύο χρόνια ακριβώς.
Όλοι γνωρίζουμε και ενθυμούμαστε πολύ
καλά σε ποια κατάσταση ήταν ο κλάδος μετά από 1 μήνα συνεχόμενων απεργιακών διεκδικήσεων.
Πιστέψαμε και πιστεύουμε στους αγώνες , πιστεύουμε στο δίκαιο του κλάδου και αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης και συγκρότησης προεδρείου το ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2011.
ΔΑΚΜΜΕ και ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ  άλλοτε  με τη στήριξη και των άλλων παρατάξεων  και άλλοτε κατά πλειοψηφία φέραμε τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Σήμερα που μιλάμε έχουμε ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο χωρίς ιδιαίτερες απώλειες.

Υπενθυμίζουμε για να μην ξεχνάμε
Ν. 4070  του 2012.
-Ανοίγει το επάγγελμα με όρους, κριτήρια και προϋποθέσεις  και σε ολόκληρη τη χώρα βγαίνουν ελάχιστες νέες άδειες.
-Διατηρούνται οι έδρες.
-Οι άδειες μεταβιβάζονται .
-Βγαίνουν τα 7 θέσια  και  9 θέσια  που είναι μια απώλεια για μας γιατί εκδίδονται νέες άδειες αλλά ήταν αδύνατον να αποφευχθεί εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα.
Νόμος 4093. Μπαίνει τάξη στην αταξία και ήταν το μέγιστο που μπορέσαμε να πετύχουμε.  Όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και ας μην κάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε.
Νόμος 4199 . Διορθώνονται μια σειρά  από προβλήματα και ρυθμίζονται τρέχοντα ζητήματα.
Ρύθμιση οφειλών ΟΑΕΕ, επιλογή ασφαλιστικών κλάσεων
Διεκδικούμε πάγωμα των παλιών οφειλών με νέα ρύθμιση η στη χειρότερη των περιπτώσεων πολλές δόσεις κα επιλογή χαμηλής ασφαλιστικής κλάσης.
Η σταθερή μας θέση ήταν και είναι μία . Η υπεράσπιση των κλαδικών δικαιωμάτων  η επαγγελματική κατεύθυνση και η επίλυση προβλημάτων.
Στη διάρκεια της διετίας έγιναν  τόσα πολλά. Όμως ακούστηκαν  και ακούγονται πολλά παχιά  λόγια , γίνεται ανεύθυνη κριτική  και  υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια απαξίωσης του έργου και της προσπάθειας που κάνουμε. Στην ουσία οι  φωνές αυτές απαξιώνουν τον ίδιο τον κλάδο και το επάγγελμα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και η διοίκηση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ δεν είμαστε  ούτε κυβέρνηση ούτε τρόικα που παίρνουμε αποφάσεις.
Επικαιρότητα
Βρισκόμαστε  στην πιο δύσκολη περίοδο  των νεωτέρων χρόνων της ιστορίας μας και  καθημερινά βιώνουμε τραγικές καταστάσεις.
Η ανεργία τσακίζει  και σπέρνει την απογοήτευση  καθημερινά σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Το γέλιο έχει φύγει από τα χείλη του λαού μας  και η κατάθλιψη,  η πείνα και η δυστυχία είναι απλωμένη σε όλη τη χώρα.  Το εισόδημά μας έχει εξανεμισθεί και τα ελάχιστα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για τις καθημερινές ανάγκες.
Τα σπίτια μας κινδυνεύουν από το δανεισμό,  οι υποχρεώσεις προς τον ΟΑΕΕ ποινικοποιήθηκαν  και  προβάλλει η αναγκαστική είσπραξη  και οι κατασχέσεις του κάθε περιουσιακού στοιχείου που τυχόν έχουμε.
Σφίγγουμε τα δόντια  και λέμε στην κυβέρνηση, αλλά προ πάντων στους δανειστές μας ότι:
‘’Ο λαός μας θα αντέξει και όσα  και  να μας  πάρουν πάλι εμείς θα τα αποκτήσουμε. Με τη βία δεν θα μπορέσουν να κατακτήσουν την ψυχή, την καρδιά,  το φρόνημά μας , την ελευθερία μας.’’
Ενωμένοι και ψηλά το κεφάλι. Μακριά από μας κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται . Σφίγγουμε τα δόντια  και κάθε μέρα δίνουμε τον αγώνα μας. Δεν ξέρω αν είμαστε στη μέση η προς το τέλος.
Ένα ξέρω. Πρέπει να αντέξουμε, να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε γιατί άλλη επιλογή δεν έχουμε.
Το διαπιστώσαμε άλλωστε όπως και όλη η κοινωνία το τριήμερο που πέρασε κατά τη   συζήτηση μομφής της κυβέρνησης στη Βουλή.
Το ευρώ και η ενιαία νομισματική ένωση όλων των χωρών της ευρωζώνης  ΕΊΝΑΙ η πολιτική που έχουν όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου του κοινοβουλίου μας.
Λόγια και υποσχέσεις καθημερινά ανατρέπονται από την ίδια την καθημερινότητα. ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ και παληκαρισμοί αυτοαναιρούνται και διαισθάνομαι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κοινοβουλίου  ζει  και κοιτάζει τη βόλεψή του και την επανεκλογή του.
Ματώνουν μπροστά στις κάμερες γίνονται αντιμνημονιακοί  για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους για τα συμφέροντα τα δικά μας……….?
Συνάδελφοι  μου,  ένα λέω. Σφίγγουμε τα δόντια και παλεύουμε.
Με ενότητα,  πίστη και εμπιστοσύνη στον κλάδο και στις δυνάμεις μας παλεύουμε κάθε μέρα και ελπίζουμε.
Κώστας Δήμος 
Γ. Γραμματέας ΠΟΕΙΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...