Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Δεν ειναι η ΕΡΤ, είναι θέμα δημοκρατίας..!

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος
Ευτυχώς που ο υπουργός εσωτερικών είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν ήταν

...

Το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν είναι θέμα εξυγίανσης του δημοσίου τομέα. Σιγά μην πιστέψω ότι και αυτή η κυβέρνηση θέλει να οργανώσει και να εξυγιάνει τον δημόσιο τομέα. Αν το ήθελε, τουλάχιστον ο Μεσσήνιος, δεν θα εξαιρούσε από την "αξιολόγηση" και την διαθεσιμότητα τον οργανισμό μουσείου της Ακρόπολης που απασχολεί την μισή Μεσσηνία... Έτσι λένε οι κακές γλώσσες.

Το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, επίσης, δεν είναι θέμα απόλυσης των 2800 εργαζομένων της.

Ούτε είναι θέμα παχυλών μισθών και διαπλοκής, όπως είπε "ευθαρσώς" ο κος Κεδίκογλου (αυτογελοιοποιούμενος καθώς ένα χρόνο πριν έλεγε ακριβώς τα αντίθετα). Άλλωστε, και η ΕΡΤ, όπως και κάθε ΔΕΚΟ, και κάθε οργανισμός του Δημοσίου, βρίθει από κομματικά διορισμένους συμβούλους και υπαλλήλους. Όμως η λαϊκή παροιμία σοφά λέει ότι "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Είναι βαθύτερο το πρόβλημα. Η συνεχής χρήση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η εφαρμογή του μέτρου της επιστράτευσης και οι αποφάσεις εκτός του κοινοβουλευτικού διαλόγου, είναι αποδείξεις πλέον και όχι δείγματα, της δημοκρατικής εκτροπής που ισχύει στην χώρα μας, στην αρχή συγκεκαλυμμένα και πλέον ολοφάνερα.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ορθώς σήμερα αγωνίζονται για την εργασία τους. Όμως δεν έκαναν τον ίδιο ευγενή αγώνα όταν εκφωνούσαν ανέκφραστα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το κλείσιμο ΔΕΚΟ, την απόλυση ιδιωτικών υπαλλήλων, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, την κατασυκοφάντηση όλων των κοινωνικών ομάδων, τα χαρισματικά δάνεια σε κόμματα και μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Ούτε κατέκριναν τους συναδέλφους τους στα ιδιωτικά κανάλια όταν υποστήριζαν και υποστηρίζουν ακόμα και με τα πιο ανόητα και ηλίθια επιχειρήματα, τις κυβερνητικές επιλογές. Πολύ δε περισσότερο, δεν κατέκριναν τους συναδέλφους τους, που αποφάσιζαν απεργία ταυτόχρονα με τις άλλες κοινωνικές τάξεις, βυθίζοντας στο σκοτάδι της πληροφόρησης όλη την κοινωνία.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, βρισκόμαστε μπροστά σε μία ολοκληρωτική φασιστική νοοτροπία που έχει ενδυθεί τον δημοκρατικό μανδύα και θεωρεί ότι εξ ονόματι του ελληνικού λαού και "εν όψη της ανάπτυξης" μπορεί να δυναστεύει τους πολλούς και να ευεργετεί τους ολίγους. 

Εάν όμως ήθελαν να εξορθολογίσουν την χώρα, το πρώτο που έπρεπε να κάνουν ήταν από την αρχή να πουν την πραγματική αλήθεια στον λαό και να αντιμετωπίσουν όλους τους πολίτες δίκαια, από τον φτωχότερο μέχρι τον πλουσιότερο.

Ο Αριστοτέλης, είχε γράψει στα πολιτικά του, πριν από 2500 χρόνια, ότι η φαυλοκρατία και η τυραννία, σκοπό έχει να βοηθά τους λίγους και να υπερφορολογεί τους πολλούς γιατί έτσι μπορεί να συντηρεί τον μηχανισμό της.

Σήμερα δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Και φυσικά το μεγάλο όπλο που πάντα βρίσκεται στην πρώτη κυβερνητική γραμμή είναι η συκοφαντία. Όταν δε αυτό το μονοδιάστατο όπλο, συνδυάζεται με την ηλιθιότητα, μετατρέπεται σε πυρηνικό όπλο που οδηγεί στην πολυδιάστατη εξολόθρευση του χρήστη του.........

Αν δεν πάμε σε εκλογές, που πιθανών θα πάμε αλλά όχι άμεσα, ο κος Σαμαράς θα συνεχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας. Βασιζόμενος στην ανικανότητα και αδυναμία των Κουβέλη και Βενιζέλου, τα παίζει όλα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις και τα αντανακλαστικά της κοινωνίας. 

Μίας κοινωνίας, που δεν μαζεύεται στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής, για να προστατεύσει τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αλλά συγκεντρώνεται γιατί βρήκε διέξοδο να διαμαρτυρηθεί για όσα συμβαίνουν στην χώρα του, στην Ελλάδα του, επί σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο πολλές ανοησίες που γράφονται ελαφρά την καρδία. Δεν είναι όμως επιχείρημα το 4% της ακροαματικότητας της ΕΡΤ. Δεν είναι οι παχυλοί μισθοί που έτσι και αλλιώς δόθηκαν σε ορισμένους με πολιτικές αποφάσεις και υπογραφές. Δεν είναι η σπατάλη της ΕΡΤ αφού έτσι και αλλιώς είναι κερδοφόρος ΔΕΚΟ. 

Είναι η προσπάθεια φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης και ενημέρωσης και ο έλεγχος του παιχνιδιού της επικοινωνίας. Την ίδια στιγμή που στην χώρα συμβαίνουν τόσα σημαντικά γεγονότα, τα τρία μεγάλα ιδιωτικά κανάλια δείχνουν τις ίδιες σαχλαμάρες που δείχνουν πάντα. Τουρκαλβανικά σήριαλ και τηλεπαιχνίδια για μωρά που χτυπάνε παλαμάκια. Όχι Χατζιδάκι, όχι Γκάτσο, όχι Ελλύτη, ότι αρχαίους τραγωδούς, όχι πολιτισμό, όχι ιστορία, όχι ντοκιμαντέρ, όχι λαϊκή παράδοση. Και επιπλέον όλα τα ιδιωτικά κανάλια βρίσκονται υπό καθεστώς προσωρινής λειτουργίας και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για την χρήση των συχνοτήτων. Εκτός του γεγονότος ότι χαίρουν συνεχών φόρο ελαφρύνσεων.

Δεν είναι η ΕΡΤ. Είναι η πολιτική υποβάθμισης της ενημέρωσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της πνευματικής καλλιέργειας και της κοινωνικής κρίσης. Όλα θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος. Οι άνθρωποι πλέον δεν αντιμετωπίζονται ως φυσικά όντα με ανάγκες και συναισθήματα, αλλά ως νούμερα και τραπεζικοί λογαριασμοί.

Μία πρόταση μόνο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Αύριο το πρωί, μην θεωρήσετε ότι αυτός ο κόσμος είναι μόνο δικός σας και ότι θα πρέπει να συνεχίσετε να εκφωνείτε ανέκφραστα τις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της κάθε κυβέρνησης. Άνεργοι και κίνδυνοι ανεργίας και φτώχειας υπάρχουν παντού τριγύρω σας στην Ελληνική κοινωνία. Απειλές για την ομαλή και αξιοπρεπή κοινωνική ζωή υπάρχουν παντού τριγύρω σας. Θα περίμενα να βρεθείτε ομοίως επαναστατημένοι όταν θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των Ελλήνων, όταν θα απολύονται με τον ίδιο τρόπο ιδιωτικοί υπάλληλοι, όταν θα εκβιάζονται υπάλληλοι να ψηφίσουν το ένα κόμμα για να μην "χάσουν την δουλειά τους", όταν θα εκβιάζονται υπάλληλοι να δεχτούν μείωση του 70% στον μισθό τους για να μην μείνουν άνεργοι, όταν θα ιδιωτικοποιείται το νερό και ο ιδιώτης δεν θα συντηρεί επαρκώς το σύστημα διανομής, όταν θα κόβονται τα δέντρα στην Χαλκιδική για να πάρουν το τιτάνιο και το ουράνιο, όταν ο Πάγκαλος θα διαψεύδεται υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν διαθέτει ορυκτό πλούτο. Δείξτε τα όλα ! Αλλιώς είναι εν μέρη υποκριτικός ο αγώνας σας.

Σε αυτή την ατραπό που ταχθήκαμε να βαδίσουμε όλοι μας, ο πνευματικός κόσμος, στον οποίο ανήκει και η σκεπτόμενη και ανιδιοτελής δημοσιογραφία, σιωπά ηχηρά. Αν δεν αντιδράσει συνολικά η ελληνική κοινωνία υπό την καθοδήγηση των πνευματικών ανθρώπων δεν πρόκειται να επαναστατήσει ποτέ. Οπότε, καλή αρχή με την αφορμή της ΕΡΤ. Η συνέχεια όμως έχει σημασία. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι το σύστημα είναι ένα φίδι που πάντα βρίσκει τον τρόπο να αναδιπλωθεί./

Γρηγορείτε !


ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...