Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ..!

Τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης "Ο Ερμής" πραγματοποίησαν πρίν από λίγο 2ωρη στάση εργασίας από τις 13:00 ως τις 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν την είσοδο αφήνοντας μόνο μια αντιπροσωπεία 10 ιδιοκτητών ταξί να περάσουν μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Η διαμαρτυρία των συναδέλφων οφείλεται στην αρνητική στάση Δήμου και Περιφέρειας στις προτάσεις του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης για χώρους στάθμευσης των Ε.Δ.Χ. στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως στην αριστερή λωρίδα της Τσιμισκή, ώστε να απελευθερωθούν οι λεωφορειολωρίδες και να εξαλειφθεί το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης των ταξί στις πιάτσες. Να προσθέσουμε πως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (ΕΔΩ) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, είχε πεί ότι «το θέμα είναι πολιτικό και όχι συγκοινωνιακό».

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συναδέλφων έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

(Φωτογραφία Zoi Samokin)

(Φωτογραφία Zoi Samokin)

Βίντεο με τη συγκέντρωση και τα μέτρα της αστυνομίας - Δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης Κ. Κωνσταντίνου Γιαννακάκη


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των χώρων στάθμευσης των ταξί. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε πως "μόνος αρμόδιος και εισηγητής για το θέμα είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης" ο οποίος όμως "μονίμως πετάει το μπαλάκι στην Περιφέρεια". Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, "αν έρθει απόφαση από τον δήμο, το ΣΑΣΘ, τους συγκοινωνιολόγους και τους υπόλοιπους φορείς και είναι σύννομη, εμείς θα την υπερψηφίσουμε".

Οι ιδιοκτήτες ταξί επιθυμούν να συνεχίσουν τον διάλογο, αρκεί να θέλουν το ίδιο και οι φορείς και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να βρεθεί μια δίκαιη λύση. Αύριο που συνεδριάζει η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσουν να θέσουν και εκεί το θέμα.

Διαβάστε τις προτάσεις του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

Περισσότερα στο site thesstoday.gr
ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...