Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Λάρισα: Οδηγοί ταξί μαζί με άλλα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων (ΟΕΒΕ) προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΕ..!

Τo Σωματείο Ταξί και Αγοραίων νομού Λάρισας συμμετείχε στην συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΕ της Λάρισας μαζί με επαγγελματίες της πόλης. Η κατάληψη είχε διάρκεια δύο
ώρες. Κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ. Του είπαμε τα προβλήματα μας και αναλύσαμε τις θέσεις μας. Υποσχέθηκε να τα διαβιβάσει στους αρμόδιους, προϊσταμένους του, άμεσα.

Ομοσπονδία
Επαγγελματιών
Βιοτεχνών
Εμπόρων
Ν. Λάρισας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η κρίση που μαστίζει τη χώρα εδώ και 5 χρόνια σε συνδυασμό με την εσωτερική υποτίμηση έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους ΕΒΕ. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι να έχουν κλείσει πάνω από 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι 3 στους 4 επαγγελματίες να έχουν πρόβλημα ρευστότητας, η 1 στις 2 επιχειρήσεις να έχει υποστεί τεράστια απώλεια του τζίρου της πάνω από 40% με αποτέλεσμα να οφείλουν σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς.

Συνέπεια όλης αυτής της κατάστασης, το περιβόητο κοινωνικό δίχτυ προστασίας να είναι περισσότερο διάτρητο από κάθε άλλη φορά και 1.000.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι να στερούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από όλη αυτή την κατάσταση είναι ολοφάνερο πως εδώ και 1,5 χρόνο οι προτάσεις που κάναμε είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ.

1. Είχαμε προτείνει πάγωμα των οφειλών μέχρι να περάσει η κρίση.

2. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.

3. Να έχει ο επαγγελματίας ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ, διότι έτσι πιστεύουμε πως θα ενεργοποιηθούν πάνω από τους μίσους οφειλέτες και σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς από το ΙΓΕ της ΓΣΕΒΕΕ θα εισρεύσουν στα ταμεία πάνω από 500.000.000

4. Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

5. Ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και ελευθέρους επαγγελματίες.

Όλα αυτά μαζί με την ολοκληρωμένη συμμετοχή της πολιτείας η οποία σήμερα είναι μειωμένη θα μπορούσανε να δώσουν μια ώθηση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας φορέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...