Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ..!

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Υπογραφή αποφάσεων για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς



Έγκαιρα φέτος το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στις αποφάσεις για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής περιόδου 2013-2014. Με απόφασή του ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατανέμει 20 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και 5.061.040 ευρώ για την κάλυψη μισθωμάτων σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα καταβάλλει 20 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων (θέρμανση κλπ). Για το θέμα της μεταφοράς μαθητών δημοσιεύθηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Η νέα ΚΥΑ προσδιορίζει το καινούριο θεσμικό πλαίσιο για την επικείμενη σχολική χρονιά. Παράλληλα, έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαγωνισμοί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας ώστε να εκτελεστούν με πληρότητα οι μεταφορές των μαθητών από το Σεπτέμβριο και μετά.

Για να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία, ο Υπουργός Εσωτερικών στις αρχές Ιουλίου θα καταβάλλει επιπλέον 30 εκατ. ευρώ προς τους μεταφορείς που οφείλονται από το παρελθόν έτος. Είναι σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών το Υπουργείο Εσωτερικών τηρώντας τις δεσμεύσεις του προσπάθησε με επιτυχία να αποπληρώσει χρήματα που οφείλονταν στους μεταφορείς μαθητών από το 2011 και μετά.

Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε:

«Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών να επιδεικνύουμε έμπρακτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας και αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση της πολιτικής μας. Ένα χρόνο τώρα δουλέψαμε σκληρά για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργική ομαλότητα, τη διοικητική αρρυθμία και την αξιοπιστία της Πολιτείας τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τις τοπικές αγορές. Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Παιδείας είναι για εμάς πρώτος στόχος. Γι’ αυτό κάναμε ότι είναι δυνατό για να χρηματοδοτήσουμε εγκαίρως τη συντήρηση και τη θέρμανση των σχολείων ενόψει της επικείμενης σχολικής χρονιάς καθώς και να αποπληρώσουμε με συνέπεια τις οφειλές προς τους μεταφορείς μαθητών ώστε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση συμμετοχής σε μια νέα διαγωνιστική διαδικασία που ξεκινά. Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση, συντονισμένα και έγκαιρα, κάνουν φέτος ότι είναι δυνατό προκειμένου η επόμενη χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα προς όφελος των παιδιών μας».


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...