Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΤΑΞΙ Στην Περιφέρεια για τις πιάτσες–Τζιτζικώστας: ”Ο δήμος πετάει τη μπάλα στην κερκίδα”..!

Εμμένουν στο αίτημά τους προς την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ώστε να μην τους απομακρύνει από την αριστερή λωρίδα της οδού Τσιμισκή, οι οδηγοί ΤΑXI της
Θεσσαλονίκης. …»
Μάλιστα, το μεσημέρι, πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με αίτημα την εξεύρεση λύσης για τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, περίπου 100 ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν στο κτ;iριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς να αποκλείσουν δρόμους, ενώ την ίδια ώρα όλοι οι συνάδελφοί τους πραγματοποιούσαν δίωρη στάση εργασίας.
Οι ιδιοκτήτες ταξί βρέθηκαν αντιμέτωποι με διμοιρίες αστυνομικών, που δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στους χώρους της Περιφέρειας, παρά μόνο σε αντιπροσωπεία τους. Παρότι, δε, το περιφερειακό συμβούλιο είναι αναρμόδιο για το ζήτημά τους (αρμοδιότητα έχει η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, που συνεδριάζει αύριο), δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο του σωματείου τους, Κώστα Γιαννακάκη, για να ενημερώσει τους περιφερειακούς συμβούλους για το ζήτημα που έχει ανακύψει.
Ο κ. Γιαννακάκης τόνισε ότι οι χώροι στάθμευσης για ταξί στο κέντρο της πόλης δεν επαρκούν και οι ίδιοι ζητούν ένα κομμάτι της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στην οδό Τσιμισκή, ώστε να αναμένουν εκεί τα ταξί και να μη δημιουργούν πρόβλημα στις λεωφορειολωρίδες.
«Ο τζίρος μας μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 50% με την κρίση και η μείωση συνεχίζεται. Το κομμάτι της δουλειάς που μας απέμεινε είναι στο διάστημα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι κι αυτό μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το γνωρίζουμε ότι δημιουργούμε πρόβλημα στις λεωφορειολωρίδες και μας κυνηγούν. Όμως προτείναμε να μας δοθεί ένα κομμάτι στην αριστερή λωρίδα της Τσιμισκή, ώστε κι εμείς να δουλέψουμε και να μη δημιουργείται πρόβλημα στα αστικά λεωφορεία ή στην κίνηση των οχημάτων. Μέχρι σήμερα η αριστερή λωρίδα είναι κατειλημμένη από παρανόμως σταθμευμένα ΙΧ και μάλιστα σε μόνιμη βάση, για τα οποία ο δήμος δείχνει ανοχή, σε αντίθεση με εμάς. Καλώς κάνει και δείχνει ανοχή. Πρέπει να δουλέψουν και τα καταστήματα, αλλά κάποια λύση πρέπει να βρεθεί και για εμάς», τόνισε ο κ. Γιαννακάκης.
Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι προφορικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε πει στους ταξιτζήδες ότι θα πάρουν ένα κομμάτι της αριστερής λωρίδας και επίσης είχαν βρεθεί (συναποφασίστηκαν) συγκεκριμένα σημεία στα οποία θα ανέμενε συγκεκριμένος αριθμός ταξί…
Διαφωνεί ο αντιπεριφερειάρχης
Κάθετα αντίθετος στην «κατάληψη» της αριστερής λωρίδας ήταν από την αρχή ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, με αποτέλεσμα ο κ. Γιαννακάκης να αφήσει αιχμές ότι ο ίδιος επηρέασε όλους τους άλλους φορείς κι έτσι όλοι να ταχθούν ενάντια στην παραχώρηση της αριστερής λωρίδας. «Ζητούμε να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι για να δοθεί λύση. Θέλετε μονά ζυγά, θέλετε να σταθμεύουμε στη ΔΕΘ και στο λιμάνι… Κάπου πρέπει να συνυπάρξουμε κι εμείς», υπογράμμισε.
Ο κ. Τσαμασλής επισήμανε πως αρμόδιος για να ληφθεί κάποια απόφαση είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης και αυτήν την απόφαση θα επικυρώσει ή θα απορρίψει η αντιπεριφέρεια. «Όλοι οι φορείς λένε όχι στην κατάληψη της αριστερής λωρίδας. Ο κ. Μπουτάρης μπορεί να συμφώνησε ιδιωτικά, αλλά δημοσίως είναι αντίθετος. Την πρόταση του Σωματείου δεν την υποστηρίζει κανείς άλλος. Εμείς όταν έρθει η όποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα την εξετάσουμε στη Μητροπολιτική Επιτροπή. Ο νόμος πάντως απαγορεύει τη στάση και στάθμευση στην Τσιμισκή», είπε.
Τζιτζικώστας: Ο δήμος πετάει τη μπάλα στην κερκίδα
Θέση πήρε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έριξε τα βέλη του στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης: «Μονίμως η διοίκηση του δήμου πετάει την μπάλα στην κερκίδα. Αν έρθει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και των αρμόδιων φορέων που συμφωνούν να δοθεί η αριστερή λωρίδα και αυτή η απόφαση είναι σύμφωνη με το νόμο εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το επιτρέψουμε. Η Τσιμισκή όμως είναι κύριο οδικό δίκτυο και απαγορεύεται η στάση και στάθμευση. Το πρόβλημα είναι η ανικανότητα του δήμου να δώσει λύση στο θέμα της κατάληψης της αριστερής λωρίδας από τα μονίμως και παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ».
Οι δύο πλευρές θα καθίσουν ξανά σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων, στην συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, μαζί με τους φορείς και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...