Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η ΕΣΕΕ ζητά την αλλαγή του Κανονισμού του ΟΑΕΕ, ώστε να μην εμποδίζεται η απονομή συντάξεων από άλλους φορείς..!

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, η ΕΣΕΕ ανέδειξε ένα μείζον θέμα που έχει προκύψει στον
ασφαλιστικό χάρτη της χώρας. Συγκεκριμένα, σε όλες τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης που συμμετέχει ο ΟΑΕΕ, όταν υπάρχουν ώριμα δικαιώματα από τον κύριο ασφαλιστικό οργανισμό, ο ΟΑΕΕ, βάσει του άρθρου 23 του Κανονισμού του, δεν εκδίδει τις απαιτούμενες αποφάσεις συνυπολογισμού όταν υπάρχουν οφειλές, έστω και αν αυτές αφορούν εισφορές που δεν «μετρούν» για την σύνταξη.

Η πρακτική αυτή είναι απόλυτα άδικη για τον ασφαλισμένο που δικαιούται να πάρει την σύνταξή του από τον άλλο Οργανισμό, καθώς υφίσταται ένα έμμεσο εκβιασμό να εξοφλήσει οφειλόμενες εισφορές που δεν συνυπολογίζονται, αν θέλει να λάβει την σύνταξη που δικαιούται κατά πλήρες μάλιστα δικαίωμα.

Το πρόβλημα χειροτερεύει, ειδικά τώρα που υπάρχει οικονομική στενότητα και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο για τον ασφαλισμένο να καλύψει τα οφειλόμενα, μαζί με τα πρόστιμα και τα πρόσθετα τέλη για να πάρει την πολυπόθητη σύνταξή του.

Έτσι όμως, με αυτές τις ολοκληρωτικές ρυθμίσεις, άνθρωποι που έχουν καταβάλλει εισφορές μία ζωή στερούνται της σύνταξης που δικαιούνται και κυριολεκτικά πετιούνται στο δρόμο, πράγμα ασφαλιστικά άδικο και κοινωνικά απαράδεκτο.

Επειδή το φαινόμενο διογκώνεται, η Συνομοσπονδία ζητάει από τον κ. Υπουργό την άμεση παρέμβασή του για την τροποποίηση του άρθρου 23 του Κανονισμού του ΟΑΕΕ, οδηγώντας στην άρση αυτής της αδικίας και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων συνυπολογισμού από τον ΟΑΕΕ, ώστε να μπορέσει ο δικαιούχος να λάβει την σύνταξή του. Καταλήγει δε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού είναι στην κατεύθυνση της δικαιότερης λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και του κράτους πρόνοιας, την οποία το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει ταχθεί να ελέγχει και να προστατεύει.


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...