Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Αστακός» το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου Επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου Τσαμπίκος Τσακίρης – Αυστηρότερα μέτρα μετά τη λειτουργία του Home Port - (Απομάκρυνση των ταξί)..!

Αυστηρότερα και επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν άμεσα για το τουριστι-
κό λιμάνι της Ρόδου, τα οποία κρίνονται πλέον επιβεβλημένα μετά και την
καθιέρωσή του ως home port. Οριστική

πρέπει να θεωρείται και η απομά-
κρυνση των ταξί από τον τουριστικό λιμένα, που θα γίνει στο πλαίσιο των
αυστηρών μέτρων ασφαλείας, τα οποία θα αποφασιστούν αύριο σε σχετι-
κή σύσκεψη.
Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί, θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου Τσαμπίκος Τσακίρης, ο νέος λιμενάρχης Γιώργος Σεφεριάδης, ο προϊστάμενος ασφαλείας του τουριστικού λιμένα Παναγιώτης Ντόκος και εκπρόσωποι του λιμενικού ταμείου, των Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου και Τουριστικών Λεωφορείων καθώς και της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του.
Επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας στον τουριστικό λιμένα της Ρόδου ο κ. Τσακίρης, ο οποίος συμμετείχε προχθές σε σύσκεψη της Ένωσης Λιμένων που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά και είχε αντικείμενο την ασφάλεια των λιμανιών της χώρας.
Μάλιστα χθες ο κ. Τσακίρης ενημέρωσε τον δήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο του λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Στάθη Κουσουρνά για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε. «Το λιμάνι της Ρόδου θα πρέπει να έχει επαρκή ασφάλεια, κυρίως από τρομοκρατικά χτυπήματα. Στη σύσκεψη θα συζητήσουμε διεξοδικά αυτό το θέμα και πρέπει τα ταξί να φύγουν οριστικά από τον τουριστικό λιμένα καθώς παράνομα βρίσκονται εκεί. Σήμερα πλέον, επιτακτικά επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τον τουριστικό λιμένα και ψάχνουμε να βρούμε μια λύση. Tα ταξι προκαλούν προβλήματα γι΄αυτό και είναι πιθανόν να μεταφερθούν πλησίον του προβλήτα των Αγγέλων, στον χώρο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα από το λιμενικό ταμείο».
Να σημειωθεί ότι και πέρυσι υπήρξε έντονος προβληματισμός για την απομάκρυνση των ταξί που σήμερα βρίσκονται εντός της ζώνης του τουριστικού λιμένα, όμως πλέον η λύση αυτή αποτελεί μονόδρομο και η διοίκηση του λιμενικού ταμείου, εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στον χώρο που βρίσκεται στον προβλήτα των Αγγέλων και που σύντομα θα διαμορφωθεί κατάλληλα. «Με τη λειτουργία του home port πρέπει να τηρούνται στο λιμάνι κάποιες διεθνείς προδιαγραφές για την ασφάλειατων επιβατών και των κρουαζιερόπλοιων. Επίσης και για το λιμάνι της Κολώνας θα ληφθούν τα ίδια αυστηρά μέτρα ασφαλείας», υπογράμμισε ο κ, Τσακίρης.
Δημοπρατήσεις
έργων
Να σημειωθεί, ότι το λιμενικό ταμείο προχωρά στην κατασκευή σημαντικών έργων με στόχο την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης και της λειτουργίας του εμπορικού λιμένα. Στο πλαίσιο αυτό άμεσα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου για τη διαμόρφωση 350 θέσεων στάθμευσης στον εμπορικό λιμένα.
Επίσης χθες πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός του έργου «Ανάδειξη της παραλιακής ζώνης της Μεσαιωνικής Πόλης από την πύλη Αποστόλου Παύλου έως την οδό Αυστραλίας – Κατασκευή ξύλινου πεζόδρομου από θαλασσινή πύλη έως τον τουριστικό λιμένα» προϋπολογισμού 1.210.000 ευρώ.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 11 εργοληπτικές εταιρείες και προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η Κοινοπραξία Σταμάτης Λινάρδος & ΣΙΑ ΕΕ- Παπαπέτρος Κυριάκος του Ιωάννη που προσέ-
φερε έκπτωση 47,11%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...