Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις - Αρ. Τροπολογίας: 286/60 15.03.2013 (Επείγοντα θέματα Υπουργείου Εσωτερικών) - Oικονομικά ζητήματα μεταφοράς μαθητών που πραγματοποιήθηκε κατά τα οικονομικά έτη 2011 και 2012..!

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Επί του άρθρου 5 της τροπολογίας

Με τη διάταξη της παραγράφου 1 ρυθμίζονται οικονομικά ζητήματα μεταφοράς μαθητών που

πραγματοποιήθηκε κατά τα οικονομικά έτη 2011 και 2012.

Με την περίπτωση α' ρυθμίζονται ζητήματα εκκαθάρισης δαπανών για τη μεταφορά μαθητών που πραγματοποιήθηκαν κατά τα οικονομικά έτη 2011, 2012, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή οφειλών για ήδη παρασχεθέν μεταφορικό έργο.

Με την περίπτωση β' ορίζεται ότι οι δαπάνες για τη μεταφορά μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012 καταβάλλονται μειωμένες, κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% σε σχέση με το κόστος για όμοιο μεταφορικό έργο που παρασχέθηκε κατά το σχολικό έτος 2010-2011, όπως αυτό αποτυπώνεται στις σχετικές συμβάσεις.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες υπήρξε μείωση του σχετικού κόστους εν συγκρίσει με το προηγούμενο σχολικό έτος, η απομείωση αναπροσαρμόζεται αναλόγως, ενώ αν οι ήδη καταβληθείσες δαπάνες υπερβαίνουν το κόστος, όπως καθορίστηκε σύμφωνα με τα παραπάνω εδάφια, το υπερβάλλον ποσό συμψηφίζεται με οφειλόμενες καταβολές προς τους ίδιους διακαιούχους. Με την προτεινόμενη διάταξη εξασφαλίζεται σημαντική εξοικονόμηση από το έργο της μεταφοράς μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011-2012 με τρόπο ομοιόμορφο προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας.

Με την περίπτωση γ' καθίσταται σαφές ότι το πλαίσιο της μεταφοράς μαθητών που διαμορφώθηκε κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν.4089/2012 δεν επηρεάζεται από τις διατάξεις των προηγούμενων περιπτώσεων.

Άρθρο 5

Επείγοντα θέματα Υπουργείου Εσωτερικών

1.α. Δαπάνες μεταφοράς μαθητών που πραγματοποιήθηκαν καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων ή/και χωρίς την τήρηση των περί δεσμεύσεως υποχρεώσεων διατάξεων κατά τα οικονομικά έτη 2011, 2012 και μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος δύναται να εκκαρισθούν σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού των οικείων περιφερειών τρέχοντος οικονομικού έτους κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.

β. Δαπάνες μεταφοράς μαθητών, που πραγματοποιήθηκαν από τις Περιφέρειες κατά το σχολικό έτος 2011-2012 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις οικείες συμβάσεις, καταβάλλονται με απομείωση του κόστους παρασχεθεισών υπηρεσιών κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% επί των αντίστοιχων δαπανών όπως είχαν διαμορφωθεί κατά το προηγούμενο σχολικό έτος για την παροχή αντίστοιχου μεταφορικού έργου.

Σε περίπτωση που οι ανωτέρω δαπάνες έχουν διαμορφωθεί μετά από συμφωνία των μερών σε ύψος χαμηλότερο από αυτό που προσδιορίζεται σύμφωνα με τα ανωτέρω, παραμένουν ώς έχουν.

Σε περίπτωση που ήδη καταβληθείσες δαπάνες έχουν διαμορφωθεί σε ύψος υψηλότερο από αυτό που προσδιορίζεται σύμφωνα με τα ανωτέρω, η επιπλέον καταβολή συμψηφίζεται με οφειλόμενες καταβολές προς τους ίδιουςδικαιούχους.

γ. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 1 της από 4.9.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4089/2012 (Α.206), η τελευταία φράση «...σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012» διαγράφεται.

Αρ. Τροπολογίας: 286/60 15.03.2013
Αρχείο: .pdf
Υπουργείο: Οικονομικών
Περιγραφή: 1. Ρυθμίσεις για τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι κάτοικοι αλλοδαπής. 
2. Προϋποθέσεις δικαιολόγησης απόκτησης μερισμάτων πλοιοκτητριών εταιρειών. 
3.Τροποποίηση διατάξεων του ν.3986/2011 σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ. 
4. Επείγοντα θέματα Υπουργείου Εσωτερικών.

Σχέδιο νόμου Υπουργείου Οικονομικών: Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις -... Για λήψη στον υπολογιστή σας, πατήστε Scribd -> Download
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...