Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κομοτηνή: Οδηγός ταξί έσωσε από φωτιά ηλικιωμένη γυναίκα και δύο νεαρούς..!

Ο Χρήστος Λυμπερόπουλος οδηγός ραδιοταξί Κομοτηνής, που ενήργησε άμεσα

Αναδημοσίευση από Χρόνο (Κομοτηνή)

Όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης

Κυριακής όταν διέρχονταν με το ραδιοταξί του, από την οδό Ηροδότου και είδε μαύρους καπνούς να προβάλλουν από την ταράτσα της πολυκατοικίας.

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

Ήρωας κατά λάθος έγινε ένας συμπολίτης μας, επαγγελματίας οδηγός που βρέθηκε την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο σημείο. Όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής όταν διέρχονταν με το ραδιοταξί του, από την οδό Ηροδότου στο κέντρο της Κομοτηνής. Είδε τον κόσμο να κοιτά ψηλά σε μία πολυκατοικία και αναρωτήθηκε τι συμβαίνει. Όταν σταμάτησε πρόσεξε πως από την ταράτσα της τετραώροφης πολυκατοικίας έβγαιναν μαύροι, πυκνοί καπνοί κι έδρασε αστραπιαία και πολύ ψύχραιμα.


Πήρε τον ασύρματο στα χέρια του και κάλεσε τον τηλεφωνικό κέντρο του ράδιο ταξί, ώστε να ειδοποιηθεί η πυροσβεστική υπηρεσία και να μη χάσει ο ίδιος χρόνο σε περίπτωση που κινδύνευε κάποια ανθρώπινη ζωή. Αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο από τον οδηγό του ράδιο ταξί, κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία και ο ευσυνείδητος συμπολίτης μας κατευθύνθηκε προς την οικοδομή από όπου έβγαιναν οι μαύροι καπνοί. Ανέβηκε τα σκαλιά και χτύπησε κουδούνια. Όπως το είχε φανταστεί σε διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου της πολυκατοικίας βρήκε μία ηλικιωμένη γυναίκα σε κατάσταση πανικού και δύο νεαρούς που ακόμα κοιμόνταν.

Πρόκειται για τον επαγγελματία οδηγό Χρήστο Λυμπερόπουλο, χάρη στον οποίο ενδεχομένως να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. «Όταν ειδοποίησα από τον ασύρματο να καλέσουν την πυροσβεστική, στάθμευσα το αυτοκίνητο και ανέβηκα μόνος στο κτίριο γιατί γνώρισα ότι κατοικούν φοιτητές και σκέφτηκα πως ίσως δεν κατάλαβαν τη φωτιά. Ανέβηκα τα σκαλιά, αντιλήφθηκα ότι υπήρχε μία ηλικιωμένη γυναίκα και δύο νεαρά παιδιά. Τους είπα να βγουν γρήγορα έξω και το έκαναν». Μέχρι να συμβούν όλα αυτά είχε ήδη καταφθάσει και η πυροσβεστική υπηρεσία που κατέσβησε αμέσως τη φωτιά που πρόβαλε από την ταράτσα της οικοδομής. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προέρχονταν από κάποιον λέβητα ή θερμαντικό σώμα, ωστόσο σβήστηκε αμέσως χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο κτίριο. «Η γιαγιά ήταν κατατρομαγμένη και οι δύο νεαροί ακόμα δεν είχαν καταλάβει τίποτα», σημείωσε ο επαγγελματίας οδηγός.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι οδηγοί των ταξί εκτελώντας κάποιο δρομολόγιο γίνονται μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Πλημμύρες, φωτιές, τροχαία ατυχήματα, ακόμα και κλοπές, βλέπουν διασχίζοντας την πόλη πάνω σε ένα τιμόνι και συνήθως αποτελούν τα μάτια της κοινωνίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που η παρέμβαση του ταξιτζή είναι καθοριστική είπε ο κ. Λυμπερόπουλος. «Άλλος τυχαίνει να δει ένα τροχαίο και να ειδοποιήσει την τροχαία και το ΕΚΑΒ, άλλος έτυχε σε μία διαρροή νερού τις βραδινές ώρες στο κέντρο της πόλης. Ακόμα και κλοπές. Η αστυνομία απευθύνεται σε εμάς, συνεργάζεται με εμάς γιατί εμείς βρισκόμαστε κάθε μέρα στο δρόμο και βλέπουμε. Εμένα που έτυχε περίπτωση να βρεθώ μπροστά σε ένα τροχαίο και να καλέσω την αστυνομία», είπε ο επαγγελματίας οδηγός, που χάρη στην ετοιμότητά του αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ρεπορτάζ Όλγα Τσιούλφα


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...