Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οι θέσεις που προτείνονται για νέες πιάτσες ταξί στην Τρίπολη λόγω των έργων στο ιστορικό κέντρο..!

Την απόφαση κανονιστικού περιεχομένου για τον ορισμό νέων θέσεων(πιάτσες) ταξί επί των οδών  Εθνικής Αντίστασης, Κύπρου καθώς και  στις πλατείες Γεωργίου Ά και
Κολοκοτρώνη  έλαβε η επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης στην τελευταία συνεδρίασή της.  Απόφαση που θα επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για να τεθεί σε εφαρμογή.


Η απόφαση οφείλεται στην ανάγκη για  κατάργηση υφισταμένων θέσεων και τον ορισμό νέων θέσεων (πιάτσες) ΤΑΞΙ σε κεντρικά σημεία της πόλης, λόγω των εκτελούμενων έργων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σε δρόμους, πεζοδρόμους και πλατείες.
Οι θέσεις που προτείνονται για τη δημιουργία πιάτσας είναι:
Σε τμήμα της οδού Εθνικής Αντίστασης στην αριστερή πλευρά (με κατεύθυνση από την οδό Βασιλείου Οικονομίδου προς την οδό Δημητρακοπούλου) και την κατάλληλη διαγράμμιση με αρχή 5,00 μ μετά τη γωνία συμβολής των οδών Βασιλείου Οικονομίδου και Εθνικής Αντίστασης και τέλος 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής των οδών Δημητρακοπούλου και Εθνικής Αντίστασης. Ως αφετηρία της πιάτσας ΤΑΞΙ ορίζεται το σημείο στην αριστερή πλευρά της οδού (με κατεύθυνση από την οδό Βασιλείου Οικονομίδου προς την οδό Δημητρακοπούλου) Εθνικής Αντίστασης, 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής των οδών Δημητρακοπούλου και Εθνικής Αντίστασης.

Στο Νοτιοδυτικό τμήμα της πλατείας Γεωργίου Α’ (ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ) στο έρεισμα του πεζοδρομίου προς το νότο και προς τη δύση, με αρχή 5,00 μ μετά τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Εθνομαρτύρων και τέλος 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Ουάσιγκτον. Ως αφετηρία της πιάτσας ΤΑΞΙ ορίζεται το σημείο, 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Ουάσιγκτον.

Στο Βορειοανατολικό τμήμα της πλατείας Γεωργίου Α’ (ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ) και σε τμήμα της οδού Κύπρου, δίπλα στο έρεισμα του πεζοδρομίου προς το βορρά και προς την ανατολή στην πλατεία και στη βόρεια πλευρά της οδού Κύπρου, με αρχή 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Εθνικής Αντίστασης και τέλος 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της οδού Κύπρου (βόρεια πλευρά) με την οδό Ερμού. Ως αφετηρία της πιάτσας ΤΑΞΙ ορίζεται το σημείο 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Εθνικής Αντίστασης

Στο Νοτιοδυτικό τμήμα της πλατείας Κολοκοτρώνη δίπλα στο έρεισμα του πεζοδρομίου προς το νότο και προς τη δύση, με αρχή 5,00 μ μετά τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Γεωργίου Α’ και τέλος 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. Ως αφετηρία της πιάτσας ΤΑΞΙ ορίζεται το σημείο, 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Στο Νοτιοανατολικό τμήμα της πλατείας Κολοκοτρώνη δίπλα στο έρεισμα του πεζοδρομίου προς το νότο και προς την ανατολή, με αρχή 5,00 μ μετά τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδόΓρηγορίου Λαμπράκη και τέλος 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, εξαιρουμένου διαστήματος 5,00 μ στη νότια πλευρά και 5,00 μ στην ανατολική πλευρά της πλατείας εκατέρωθεν της Νοτιοανατολικής γωνίας αυτής. Ως αφετηρία της πιάτσας ΤΑΞΙ ορίζεται το σημείο, 5,00 μ πριν τη γωνία συμβολής της πλατείας με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Για τις εν λόγω ρυθμίσεις θα τοποθετηθούν και οι ανάλογες πινακίδες σήμανσης για την ενημέρωση οδηγών, πεζών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...