Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΧΙΟΣ: Φωνές αγανάκτησης από οδηγούς των ταξί και του υπεραστικού ΚΤΕΛ για οφειλές από την πραγματοποίηση μαθητικών δρομολογίων..!

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ (26/3) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σταμάτησαν επ’ αόριστο τα μαθητικά δρομολόγια οι ιδιοκτήτες των ταξί και των
λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στη Χίο. Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης αποτελούν οι οφειλές του Υπουργείου Εσωτερικών στους ίδιους για την πραγματοποίηση των μαθητικών δρομολογίων που από το 2011 μέχρι και σήμερα ξεπερνούν το 1εκ ευρώ.

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα δρομολόγια, είναι ότι δεν μπορούμε. Τα έξοδα και τα χρέη μας πνίγουν. Στους πρατηριούχους χρωστάμε πάνω από 100.000 ευρώ για πετρέλαια. Τους έχουμε φεσώσει χωρίς να μπορούμε να τους αποπληρώσουμε. Έχουμε να λάβουμε μισθό εδώ και 10 μήνες. Έχουμε συμφωνήσει σε συνολικό «κούρεμα» 37% από αυτά που μας οφείλει το κράτος», είπαν οι ίδιοι τονίζοντας ότι πλέον δεν έχουν την ψυχολογική διάθεση να εκτελέσουν δρομολόγιο, «Μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές. Με τι ψυχικό σθένος να οδηγήσουμε το όχημα; Εκτός αυτού που θα βρούμε τα χρήματα για τη μηχανολογική συντήρηση των λεωφορείων», διερωτήθηκαν οι ίδιοι ζητώντας τη στήριξη τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των αιρετών.


Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λ. Καλαγκιάς, ως προαπαιτούμενο ποσό για να βάλουνε μπροστά, έθεσε τις 400.000 ευρώ, τονίζοντας ότι έτσι θα καλυφθούν τα πρώτα έξοδα. «Με αυτό το ποσό μπορούμε να πούμε ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Θα ξεχρεώσουμε τους πρατηριούχους και στη συνέχεια το ΙΚΑ και την Εφορία και θα περισσέψουν και λίγα χρήματα για να δώσω στους οδηγούς να πάνε στις οικογένειές τους», είπε ο ίδιος και κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν μόνο σε περίπτωση που καταβληθούν τα χρήματα. «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα δεχθούμε καμία άλλη υπόσχεση. Ζητάμε χρήματα και μόνο. Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει».

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μέχρι και την Παρασκευή και νέα Γενική Συνέλευση την ίδια ημέρα αποφάσισαν σήμερα το μεσημέρι (27/3) οι οδηγοί του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου. Στη θυελλώδη συνεδρίαση οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση με τους οδηγούς κυρίως για τα διαφυγόντα κέρδη από την απεργία των πρώτων. «Εκτελούμε ένα έργο που λέγεται συγκοινωνία. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα στην απεργία, γιατί αυτή τη στιγμή οι μόνοι που χάνουμε είναι όσοι είμαστε μέτοχοι, που προσπαθούμε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, τα συνεργεία και τα καύσιμα. Μας ρωτάτε αν εμείς μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της δική σας απεργίας;», ήταν μία από τις τοποθετήσεις των μετόχων που έβαλε φωτιά στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Στον αντίποδα οι οδηγοί λεωφορείων προέβαλαν ως κύριο επιχείρημα τους ανείσπραχτους μισθούς που φθάνουν μέχρι και τους 10 μήνες υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. «Δεν έχουμε να πάμε λεφτά στις οικογένειές μας. Καλύτερα να τα παρατήσουμε και να κάνουμε κανένα μεροκάματο από το να δουλεύουμε επί σειρά μηνών και να μην πληρωνόμαστε. Ρωτήστε μας πως είναι για 10 μήνες να πηγαίνουμε στα σπίτια μας με άδεις τσέπες επειδή η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να αποδώσει τα δεδουλευμένα μας».

Την απόφαση των οδηγών στήριξε και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου Λ. Καλαγκιάς ο οποίος μετά τη Γ.Σ. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...