Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μετωπική Βορίδη με Τρόικα για τα φορτηγά (Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012)

Βέτο βάζει η Τρόικα στον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη για την πρόθεσή του να απαγορεύσει σε εταιρείες εκτός της Ε.Ε. να δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει έτοιμο το υπουργείο και στο οποίο συμφώνησε και η Ν.Δ. στις διατάξεις για την απελευθέρωση των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης περιλαμβάνεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το μεταφορικό έργο μπορεί να διενεργείται μόνο από εταιρείες του κοινοτικού χώρου.


Αυτό συναντά την κατηγορηματική αντίθεση του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικα κάτι το οποίο τονίστηκε στον κ. Βορίδη κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης στο υπουργείο.

Η ρύθμιση αυτή εφόσον περάσει τελικά ανατρέπει το νόμο Ρέππα που προέβλεπε άνοιγμα της αγοράς χωρίς όρους αλλά με περίοδο προσαρμογής και το νομοσχέδιο Ραγκούση που καταργούσε αυτή την μεταβατική περίοδο.

Η Τρόικα θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη πρέπει να αποσυρθεί, όμως η ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα στον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεταφορέων τρίτων χωρών, όπως η Τουρκία και η Αλβανία, που υφίστανται οι αυτοκινητιστές στη χώρα μας.

Για την τρόικα, το ζήτημα του ανοίγματος των φορτηγών είναι ψηλά στην ατζέντα, καθώς οι δανειστές εκτιμούν πως οι εμπορευματικές μεταφορές συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Επίσης, όπως μεταδίδουν οι ίδιες πηγές με σχετική δυσαρέσκεια υποδέχθηκε το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών και το σχέδιο νόμου για τα Ταξί, όμως επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 ΠΗΓΗ:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...