Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπανικολής παροπλισμένος στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Δείτε το video (Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012)

Οι εργασίες συντήρησης υποβρυχίων σταμάτησαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το «Παπανικολής» βρίσκεται στη στεριά και οι γερμανικές
εταιρείες εισπράτουν δισεκατομμύρια ευρώ για υποβρύχια που δεν έχει λάβει ακόμη η χώρα μας. Η νέα αυτή σύμβαση η οποία ήρθε ως νόμος στη Βουλή,  ν. (3885/29-09-10) και  ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, προβλέπει την συνέχιση της κατασκευής συνολικά έξι υποβρυχίων έναντι του ποσού του 1,3 δισ. ευρώ εν μέσω κρίσης!


Πρόκειται για τη συνέχεια της σύμβασης η οποία υπεγράφη το 2000 και για την οποία έχει ήδη παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη ο τότε αρμόδιος υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.Ο Αργύρης Ντινόπουλος αποκαλύπτει ότι το «Παπανικολής» παρουσιάζει συνεχώς βλάβες.Κατά τα άλλα το υποβρύχιο παρελήφθη ως αξιόπλοο.

Κύκλοι του ναυτικού, επιβεβαιώνουν ότι το υποβρύχιο βρίσκεται για επισκευές στο Σκαραμαγκά και σημειώνουν πως πρόκειται για αποκατάσταση παρατηρήσεων στο πλαίσιο της εγγύησης. Ωστόσο, ο κ. Ντινόπουλος σημειώνει ότι οι εργασίες για την κατασκευή των έξι υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (προγράμματα Αρχιμήδης και Ποσειδών 2) βρίσκονται σε ουσιαστική παύση εργασιών παρά την υπογραφή της νέας σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στους αναδόχους του έργου. Η νέα αυτή σύμβαση προβλέπει την συνέχιση της κατασκευής συνολικά έξι υποβρυχίων έναντι του ποσού του 1,3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την σύμβαση του 2000 το ελληνικό δημόσιο είχε ήδη πληρώσει (μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010) στους αναδόχους το ιλιγγιώδες ποσό των 2.033.100.000 ευρώ και είχε παραλάβει μόλις ένα υποβρύχιο, το «Παπανικολής».

Αλλά και την νέα σύμβαση του Σεπτεμβρίου 2010 η ανάδοχος εταιρία , μόλις τον Μάιο του 2011 , την κατήγγειλε ( με πρόσχημα εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ των κατασκευαστών) με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες στα υποβρύχια. Παρόλα αυτά το ελληνικό δημόσιο έχει καταβάλει στην ανάδοχο εταιρία (μετά τον Σεπτέμβριο του 2010) το συνολικό ποσό των 412 εκατομμυρίων ευρώ αν και καμία ουσιαστική εργασία δεν έχει γίνει στα υποβρύχια!

Ο βουλευτής της ΝΔ, υποστηρίζει μάλιστα ότι οι ανάδοχοι του έργου ασκούν πιέσεις στο ελληνικό δημόσιο και για νέες εκταμιεύσεις σημαντικών ποσών ισχυριζόμενοι ότι, αν δεν λάβουν αυτά τα ποσά, θα φύγουν από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πρόκειται, προφανώς, για εκβιασμό αφού εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι λόγω των παθογενειών των σχετικών συμβάσεων (τόσο του 2000 όσο και του 2010) το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη καταβάλει το συνολικό ποσό των 2.433.100.000 ευρώ (πράγματι ιλιγγιώδες !) και έχει παραλάβει μόνον ένα υποβρύχιο (τον «Παπανικολή») ενώ  το όλο πρόγραμμα κατασκευής των άλλων έξι υποβρυχίων βρίσκεται , ουσιαστικά, στον αέρα.

Ερωτήματα εγείρουν οι σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή των υποβρυχίων «Πιπίνος» και «Ωκεανός» τα οποία πρέπει (σύμφωνα με την σύμβαση του 2010) να έχουν παραδοθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.Πάντως το Ελληνικό Κράτος διεκδικεί παγκόσμια πρωτοτυπία καθότι ουδείς ποτέ πλήρωσε τέτοια αστρονομικά ποσά για να παραλάβει ένα μόνο υποβρύχιο και εγείρεται ερώτημα γιατί με τα χρήματα που δαπανούμε συνολικά για τις Ε.Δ η ισχύς τους δεν είναι το λιγότερο επιπέδου Ισραήλ,δηλαδή μήπως ο λόγος επένδυσης/ώφελους δεν τείνει στην μονάδα αλλά προς το μηδέν.Με την υπόθεση των υποβρυχίων κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το υστέρημα του Ελληνικού λαού χρησιμοποιήθηκε ορθώς.


ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...