Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δεν ανανεώνουν συμβόλαια για ένα στα τέσσερα ταξί (Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012)


Ανησυχία δημιουργεί στην ασφαλιστική αγορά το γεγονός...
ότι πάνω από 250.000 ανέρχονται οι πινακίδες αυτοκινήτων που κατατέθηκαν μέχρι χθες στις εφορίες.

Με πρόχειρη εκτίμηση
ασφαλιστικών στελεχών, τουλάχιστον 150.000 αυτοκίνητα θα βγουν από την ασφαλιστική αγορά μέσα....
από την κατάθεση πινακίδων, ενώ σημαντικές απώλειες εμφανίζουν από την αρχή του χρόνου τα συμβόλαια που δεν ανανεώνονται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών από τον κλάδο αυτοκινήτου, τουλάχιστον το ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα δεν ανανεώνουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια κατά το τελευταίο εξάμηνο της κρίσης. Η ανησυχία επεκτείνεται και στα συμβόλαια στους κλάδους Ζωής, τα οποία παρά την κατακρήμνιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν έχουν ανοδική δυναμική -παρά μόνο σε συγκεκριμένους ομίλους- ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά τα περιθώρια κέρδους λόγω της νέας ανόδου του κόστους νοσηλίων.

Τέλος, μεγάλη υποχώρηση -μέχρι 70%- σημείωσαν το 2011 τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων και δραστηριοτήτων λόγω μεγάλης υποχώρησης της παραγωγικής δραστηριότητας. Για το 2012 οι προοπτικές δεν φαίνονται ιδιαίτερα ενθουσιώδεις εάν συνεχιστεί η οικονομική ύφεση. Τέλος, παραμένουν ανοικτά τα θέματα του μεγάλου χρέους του Επικουρικού Κεφαλαίου (ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ), η εφαρμογή του PSI+ στα ελληνικά ομόλογα των ασφαλιστικών και η κεφαλαιακή προσαρμογή εν όψει Solvency 2013 ή έστω με παράταση μέχρι το 2014.
Πλεονεκτήματα

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΑΕΕ, η γενική διευθύντρια Μαργαρίτα Αντωνάκη σημείωσε πως σήμερα, στο μέσο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που δεν αφήνει αλώβητο κανέναν, υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα. «Οι δύσκολες στιγμές είναι αυτές που αφυπνίζουν την κοινωνία πολύ περισσότερο από τις περιόδους ευφορίας και καθιστούν τους πολίτες πιο συνειδητοποιημένους, δραστήριους και δημιουργικούς». Επιπλέον, τόνισε πως η ασφαλιστική αγορά είναι μία αγορά στην υπηρεσία της κοινωνίας, που προβλέπεται να βγει από την κρίση συνολικά αναβαθμισμένη.
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Γιώργος Κώτσαλος ανέφερε πως έκλεισε μία δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, που χαρακτηρίστηκε από την οικονομική κρίση. Παρ' όλα αυτά, η ασφαλιστική αγορά προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και τις ανάγκες της κοινωνίας με:
ποιοτικά και προσιτά προϊόντα και υπηρεσίες ως απάντηση στις διαμορφούμενες ανάγκες της κοινωνίας (υγεία, σύνταξη, περιουσία),
απόλυτη συμμόρφωση με τα κανονιστικά πλαίσια και τις απαιτήσεις, που θα σημαίνει φερεγγυότητα και αξιοπιστία (Solvency II),
επαγγελματική ωρίμανση (συνέπεια, διαφάνεια) μέσα από την κρίση.
Ο κ. Κώτσαλος τόνισε πως η αρωγή του κράτους είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς, μιας αγοράς που βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, και κάλεσε την πολιτεία στο τραπέζι του διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...