Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Η νέα επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων της Toyota δεν είναι αυτή που φαντάζεστε..!

Η Toyota Motor Corp. επένδυσε την περασμένη εβδομάδα 1 δισεκατομμύριο δολάριαστην εταιρεία Grab Holdin
gs.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η επένδυση της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Grab, τη μεγαλύτερη υπηρεσία διαμοιρασμού διαδρομών στη Νοτιοανατολική Ασία με έδρα τη Σιγκαπούρη, αποτιμά την αξία της δεύτερης σε λίγο πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγή με γνώση των εξελίξεων.
Ένα στέλεχος της Toyota θα διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Grab και ένα άλλο στέλεχος της Toyota θα αποσπασθεί στη Grab ως εκτελεστικός διευθυντής, δήλωσε η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων την Τετάρτη.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προβαίνουν σε κινήσεις με το βλέμμα σε ένα μέλλον όπου οι υπηρεσίες μετακίνησης θα καθιστούν την ατομική ιδιοκτησία των αυτοκινήτων λιγότερο αναγκαία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να απομακρύνουν τους τεχνολογικούς «γίγαντες» που στοχεύουν στην ίδια αγορά. Η General Motors, η Daimler και η Honda Motor είναι μεταξύ των κατασκευαστών που επενδύουν σε εφαρμογές διαμοιρασμού διαδρομών και αναπτύσσουν αυτόνομα οχήματα δίχως οδηγό.
«Αυτή είναι μια καλή απόφαση – η Toyota δεν πρέπει να μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Tatsuo Yoshida, αναλυτής μετοχών της Sawakami Asset Management Inc. στο Τόκιο. «Ο διαμοιρασμός διαδρομών έρχεται. Για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το γεγονός αυτό είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αναδειχθεί σε μια επιχειρηματική ευκαιρία αν κατανοήσουν σωστά τις εξελίξεις».
Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, προσπαθεί να μετατρέψει την ηλικίας 81 ετών αυτοκινητοβιομηχανία που ίδρυσε ο παππούς του σε πάροχο υπηρεσιών μετακίνησης. Η εταιρεία έχει υποστηρίξει επίσης την Uber Technologies και έχει επενδύσει στην JapanTaxi, αντίπαλο της Uber, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας εκμετάλλευσης ταξί του Τόκιο.
Οι εκπρόσωποι της Toyota και της Grab αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αποτίμηση της Grab ή το μέγεθος του μεριδίου που θα αγοράσει η Toyota. Η επένδυση πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάπου στο τέλος αυτού του μήνα, δήλωσε η Toyota.
Το τμήμα trading της Toyota, Toyota Tsusho Corp., επένδυσε πέρυσι ένα άγνωστο ποσό στην Grab και οι εταιρείες συνεργάζονται από τον Αύγουστο για την ανάπτυξη συναφών υπηρεσιών. Η Toyota έχει εγκαταστήσει τους καταγραφείς δεδομένων της σε αυτοκίνητα ενοικίασης της Grab για να συλλέγει δεδομένα οδήγησης – μια στρατηγική που είναι παρόμοια με εκείνη που έχει ακολουθήσει με τη Japan Taxi.
«Η επένδυση αυτή δεν αφορά σώνει και καλά το να βγει χρήμα, αλλά το να εξασφαλιστεί πρόσβαση σε τεχνολογία που ταιριάζει με την ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα της Toyota», δήλωσε ο Edwin Merner, πρόεδρος της Atlantis Investment Research Corp. «Εάν η Toyota μπορέσει να συσσωρεύσει γνώση σχετικά με θέματα όπως η αυτοματοποιημένη πλοήγηση, τότε όλο αυτό θα αξίζει τον κόπο. Είναι ένα είδος έρευνας & ανάπτυξης».
Η Toyota, η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως -με χρηματιστηριακή αξία περίπου 221 δισεκατομμυρίων δολαρίων– έχει αναζητήσει συνεργασίες με εταιρείες τεχνολογίας «στοιχηματίζοντας» ότι τα δεδομένα θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι του μέλλοντός της. Στις 31 Μαρτίου, η εταιρεία είχε περίπου 54 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ισοδύναμα και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...