Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Ποια πόλη έχει το πιο φθηνά ταξί του κόσμου;

Στο Κάιρο τα φθηνότερα ταξί στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα βρετανικού οίκου
Mε την αύξηση της τιμής της βενζίνη
ς στην Αίγυπτο, τα ταξί αύξησαν τα κόμιστρά τους, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με τη «σημαία» να αυξάνεται, από τις 3,5 στις 5 αιγυπτιακές λίρες, (δηλαδή, περίπου 0,25 ευρώ).
Και όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα βρετανικού οίκου, που εμπορεύεται μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέσω διαδικτύου, του «Carspring», τα ταξί του πολύβοου και μόνιμα μποτιλιαρισμένου Καΐρου, ακόμη και σήμερα, είναι τα φθηνότερα στον κόσμο! Και έτσι είναι, αν βέβαια λάβουμε τα στοιχεία κατ’ απόλυτη τιμή και όχι αναλογικά με το εισόδημα των Αιγυπτίων.
Μία μέση διαδρομή στο κέντρο της πόλης (2-3 χιλιομέτρων), δεν στοιχίζει περισσότερο από 10 αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή μισό ευρώ. Αν κάποιος επιβάτης επιθυμεί να μεταβεί, πχ, από το κέντρο του Καΐρου στην Ηλιούπολη (μία απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων), τότε θα κληθεί να πληρώσει περίπου 30 αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από ενάμιση ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια βρετανική έρευνα, στην κορυφή των φθηνότερων ταξί στον κόσμο, μετά την Αίγυπτο, συναντούμε την Βομβάη, την Τζακάρτα, το Βουκουρέστι και την Πόλη του Μεξικού.
Στην ίδια έρευνα, που δημοσιεύεται στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», αναφέρονται και πόλεις της αντίπερα όχθης, με τα πιο ακριβά ταξί στον κόσμο, που τα συναντούμε στην Ελβετία, και συγκεκριμένα τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ενώ το Τόκυο, η Κοπεγχάγη και το Ελσίνκι ακολουθούν. Για να αντιληφθεί κανείς την διαφορά ανάμεσα στο φθηνότερο και στο ακριβότερο ταξί στον κόσμο, η έρευνα δείχνει ότι στη Ζυρίχη το ταξί είναι περίπου 17 φορές ακριβότερο από το Κάιρο.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...