Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Moia: Η νέα εταιρεία υπηρεσιών Ταξί από την Volkswagen..!

Στην πρόσφατη εκδήλωση TechCrunch Disrupt στο Λονδίνο η Volkswagenανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας
εταιρείας Moia η οποία θα προσφέρει λύσεις αυτοκίνησης στις πόλεις με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσω ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία θα καλούν οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες μέσω εφαρμογής.
Προφανώς και η Volkswagen εισέρχεται στα "λημέρια" της Uber με τον CEO της 13ης εταιρείας του ομίλου Ole Harms (αριστερά στη φωτογραφία, δεξιά ο CEO της VW Matthias Muller) να αναφέρει ότι ο στόχος του είναι η Moia να μπει μέσα στις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των μεταφορών ταξί σε όλο τον κόσμο.
Η υπηρεσία θα κάνει το ντεμπούτο της μέχρι το τέλος του 2017 σε δυο Ευρωπαϊκές πόλεις με την έδρα της εταιρείας να είναι στο Βερολίνο ενώ είναι ξεκάθαρο ότι θα επεκταθεί και στην τεράστια αγορά της Κίνας, ανοίγοντας γραφεία εκεί μέσα στο 2017 ενώ αργότερα θα επεκταθεί και στις ΗΠΑ.
Η Moia χρηματοδοτήθηκε από την μητρική εταιρεία και αυτή τη στιγμή έχει 50 υπαλλήλους οι οποίοι σχεδιάζεται να αυξηθούν σε 200 μέχρι το τέλος του 2017.
Αρχικά οι υπηρεσίες αναμένεται να αφορούν τη συνεργασία με αυτοκίνητα ανεξάρτητων ή επαγγελματιών οδηγών ενώ στόχος της Moia είναι η δημιουργία δικού της στόλου αυτοκινήτων βασιζόμενος στα υπάρχοντα μοντέλα της Volkswagen, όπως το Golf και το Transporter αλλά και το βελτιωμένο ηλεκτρικό e-Golf, το οποίο θα μπει σε παραγωγή αυτόν το μήνα με αυτονομία 300 χιλιόμετρα.
Προφανώς στο μέλλον ο στόλος της Moia θα ενισχυθεί με τη νέα πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων MEB η οποία θα προσφέρει αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα με μπαταρίες λιθίου και υψηλή αυτοματοποίηση στην οδήγηση όπως έχει χαρακτηριστικά αναφερθεί. Βέβαια το πρώτο μοντέλο παραγωγής MEB αναμένεται το 2020.

300 εκατ. δολ. στην Gett

Τέλος, τον περασμένο Μάιο η Volkswagen επένδυσε 300 εκατ. δολ. στην Gett, έναν ανταγωνιστή του Uber στις υπηρεσίες Ταξί μέσω App, η οποία καλύπτει με διάφορες υπηρεσίες μεταφορών ιδιωτών και στελεχών εταιρειών πάνω από 100 πόλεις σε τέσσερις χώρες σε Ευρώπη και Αμερική. Ειδικά στο Λονδίνο πάνω από τα μισά μαύρα ταξί της πόλης συνεργάζονται με την Gett. Αν και η Gett αναφέρεται στην ανακοίνωση της Volkswagen για την Moia είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα προχωρήσει σε πλήρη εξαγορά της εταιρείας και ενσωμάτωσή της στη Moia. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών.
ΠΗΓΗ: http://www.emea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...