Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκε χθες 21χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος
κατηγορούνταν για την κλοπή ενός αυτοκινήτου και τρεις διαρρήξεις ταξί, τις οποίες διέπραξε σε χρονικό διάστημα πέντε ωρών.
Σε βάρος του 21χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε δίκη.
Χθες το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 21χρονο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών την οποία αναστέλλει επί τριετία.
Για τον 21χρονο όλα ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου 2013 στις 8 το πρωί στην πόλη της Ρόδου, όταν περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει στις 3 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας από σημείο στην πόλη της Ρόδου.
Ο νεαρός συνελήφθη και στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πρόεκυψε ότι, ο 21χρονος το παραπάνω χρονικό διάστημα διέπραξε τρεις διαρρήξεις οχημάτων ταξί από τα οποία αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα, χρήματα και δυο φορητούς υπολογιστές (tablet) από τους οποίους έναν πούλησε στον 24χρονο κατηγορούμενο.
Το κλεμμένο όχημα καθώς και τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν,  κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.