Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αχαΐα: Με εισαγγελέα η μεταφορά μαθητών..!

«Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»: Το ρητό βρήκε πλήρη εφαρμογή στο «αγκάθι» της μεταφοράς μαθητών από ημιορεινούς και ορεινούς οικισμούς της Αιγιάλειας στα σχολεία τους σε Αίγιο και Ακράτα, πολλά από τα οποία -μήνα Δεκέμβριο- δεν είχαν δει ακόμα την πόρτα, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Η προ μηνός απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγιάλειας και εν μέρει η διάδοχη της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, έφερε τη γόνιμη ανατροπή των δεδομένων. Οδηγώντας στην άμεση επίλυση του προβλήματος.
ΑΠΕΔΩΣΕ

Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, συνεργάστηκαν άψογα με την αντιεισαγγελέα Αιγίου Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, η οποία «πατώντας στο εδάφιο εκείνο που υπαγορεύει την απευθείας ανάθεση του έργου της μεταφοράς σε επαγγελματίες του χώρου, υποχρέωσε την Περιφέρεια να ξεμπλοκάρει τις χρονοβόρες διαδικασίες -που άρχισαν πριν καν ξεκινήσει η σχολική χρονιά και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ολοκληρώνονταν με το άνοιγμα προσφορών μεταφορέων στα τέλη του επόμενου Φεβρουαρίου- ξεκινώντας τα δρομολόγια.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η πρόεδρος του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου δασκάλων και νηπιαγωγών, Αθηνά Σκανδάμη, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την εξέλιξη της περασμένης Δευτέρας στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΔΕ, παρενέβη και με δηλώσεις στην «Π», τόνισε:
«Σε αυτές τις περιπτώσεις, που όλοι ήμασταν γνώστες μιας απαράδεκτης και παράνομης κατάστασης, θα πρέπει να αποδίδονται οι προσπάθειες επίλυσης με αίσιο τέλος, εκεί που πρέπει. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί τρέξαμε, πιέσαμε και βρήκαμε ανταπόκριση μόνο στην τοπική δικαιοσύνη. Αν δεν καταγγέλλαμε την ολιγωρία των υπευθύνων και την απόκρυψη λύσεων που προέκυπταν από τη νομοθεσία και η κ. αντιεισαγγελέας δεν έκανε σύντομα αυτό που της επιβάλλει το ιερό καθήκον της, ακόμα δεν θα΄χε γίνει τίποτα. Αυτό το λέω, γιατί προς τα έξω -μέσω ανακοίνωσης- βγήκε πως οι ιδιοκτήτες ταξί έλυσαν το οξύ πρόβλημα.
Βέβαια δεν έχω να πω το παραμικρό για τους ντόπιους αυτοκινητιστές που κάνουν τα πάντα με προσοχή, αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά που μεταφέρουν, πολύ δε περισσότερο αυτά με ειδικές ανάγκες».

Ο Π. ΣΚΕΝΤΖΟΣ

Η «Π» απευθύνθηκε και στην Ενωση Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας, που γνωστοποίησε με ανακοίνωση τη θετική εξέλιξη από την 7η Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της οποίας, Παναγιώτης Σκέντζος, παραδέχθηκε τα όσα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αιγιάλειας-Καλαβρύτων έπραξε.
«Κι εμείς πιέσαμε με όλα τα μέσα, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Πράγματι η προσφυγή των δασκάλων στην εισαγγελία οδήγησε στη σωτήρια λύση, που πάντα εμείς υποστηρίζαμε κατά κόρον».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...