Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Διαδηλώσεις οδηγών ταξί και στη Βουδαπέστη κατά της Uber..!

Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Οι οδηγοί ταξί της Βουδαπέστης διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία της πολυεθνικής εταιρείας Uber στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Οι επαγγελματίες οδηγοί απέκλεισαν με τα ταξί τους κεντρικό σημείο της πόλης και κατόπιν πραγματοποίησαν πορεία, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία και προειδοποιώντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους: να μην επιτρέπεται το «κατέβασμα» της εφαρμογής Uber στα κινητά τηλέφωνα στην Ουγγαρία.

Η λειτουργία της Uber Technologies Inc έχει προκαλέσει σωρεία διαμαρτυριών από οδηγούς ταξί, από το Λονδίνο μέχρι το Νέο Δελχί, καθώς παρακάμπτει το «παραδοσιακό» μοντέλο που επιτάσσει από τους οδηγούς να πληρώνουν συχνά πανάκριβες άδειες για να μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Στη Βουδαπέστη, οι οδηγοί χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» τη λειτουργία της Uber, η οποία χρεώνει χαμηλότερες τιμές στους πελάτες της, σε σύγκριση με την προκαθορισμένη ταρίφα των παραδοσιακών ταξί.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Την περασμένη εβδομάδα η Uber είχε ανακοινώσει ότι από το 2014, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Βουδαπέστη, έχει προσελκύσει 1.200 οδηγούς και 80.000 πελάτες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

ΠΗΓΗ: http://news.in.gr/

2 σχόλια:

Γράψε την άποψή σου...