Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ».: Επιστολή προς Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α..!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
«Ο ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» Αράτου 21, β' όροφος, γραφείο 6 , ΠΑΤΡΑ
τηλ. (2610) 223.311,   ΦΑΞ  (2610) 275.778,   ΚΙΝΗΤΟ 6977-361.362
  Αρ. Πρωτοκ.: 1/2016                                                                              Πάτρα 04/01/2016

ΠΡΟΣ:

                                                                                                το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.
                                                                                                ===========================

   ΘΕΜΑ:α) Μη εφαρμογή του Ν.4070/’12 στις διαδικασίες ανάθεσης έργου  μεταφοράς μαθητών .
 β) Άμεση σύγκλιση οργάνων του κλάδου  για συζήτηση και αποφάσεις επί των επίκαιρων ζητημάτων

Συνάδελφοι
         με την επιστολή μας αυτή, θέλουμε να σας παραθέσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες ανάθεσης του έργου μεταφοράς μαθητών, και ειδικά στη μη εφαρμογή του Ν.4070/΄12  (άρθρο 83) που αφορά τις έδρες.
        

Πιο συγκεκριμένα, ενώ τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Υπουργείο Μεταφορών έχει στείλει συγκεκριμένες οδηγίες για την εφαρμογή του παραπάνω νόμου, στις διαδικασίες ανάθεσης μεταφοράς μαθητών όσον αφορά στις έδρες, οι Περιφέρειες δεν τις εφαρμόζουν και πράττουν ακριβώς το αντίθετο. Επικαλούνται βέβαια το γεγονός ότι οι διαγωνισμοί για την ανάθεση της μεταφοράς μαθητών είναι διεθνείς, πράγμα που αποτελεί πρόφαση και εξυπηρετεί σκοπιμότητες ανταγωνισμού που βαίνει εις βάρος μας, αφού βάση των νόμων τα ταξί απαγορεύεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, να εγκαταλείπουν την έδρα τους για την οποία εκδόθηκε η άδειά τους με κριτήριο την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς της συγκεκριμένης περιοχής, εκτός κάποιων εξαιρέσεων με προϋποθέσεις , τις οποίες οι Περιφέρειες αρνούνται να εφαρμόσουν.
      
 Παρουσιάζεται έτσι το φαινόμενο, να ανατίθεται η μεταφορά μαθητών σε ταξί από άλλες έδρες, με αποτέλεσμα να χάνεται η μεταφορά μαθητών για τους επαγγελματίες ταξί σε κάποιες περιοχές, που αποτελεί και το μοναδικό τους έργο,  τη μοναδική σχεδόν πηγή εισοδήματος γι’ αυτούς.
       
Ως εκ τούτου ζητάμε την παρέμβαση της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α., προς τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να οριοθετηθεί επιτέλους ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για τη μεταφορά μαθητών, που να μην αμφισβητείται και ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τις Περιφέρειες, ενόψει μάλιστα και της προκήρυξης του νέου διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2016-2017.
Θεωρούμε ότι η παρέμβαση αυτή, πρέπει να γίνει άμεσα με πρωτοβουλία και ευθύνη της κεντρικής συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου μας, αφού αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας.
      Επιπλέον ζητάμε τη σύγκλιση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α προκειμένου να θέσουμε το παραπάνω θέμα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και όλα τα εκκρεμή θέματα που έχουν βαλτώσει και δεν έχουν μπει σε τροχιά επίλυσης.

Τούτο είναι απαραίτητο να γίνει λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης και των επικείμενων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην αιφνιδιαστεί ο κλάδος και βρεθεί και πάλι προ τετελεσμένων γεγονότων που θα είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη η αποτροπή τους.

Δεδομένου ότι ο κλάδος βάλλεται πανταχόθεν και σαν δραστηριότητα, σταθερά και σταδιακά χάνει κομμάτια του έργου που εδώ και πολλές δεκαετίες μας ανήκε, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η δραστηριοποίηση των συνδικαλιστικών οργάνων, πριν να είναι πολύ αργά. Η εσωστρέφεια μας έχει οδηγήσει στην απομόνωση με αρνητικά για τον κλάδο  αποτελέσματα.

Μεταξύ άλλων, ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι ότι αναπτύσσονται και παίρνουν μερίδιο από το έργο μας, νέες παράνομες δραστηριότητες (π.χ.TAXI PLONUBER, ΙΧ 5-9 θέσεων, ενοικιαζόμενα με οδηγό, παράνομα αλλοδαπά οχήματα κλπ.),μερίδιο το οποίο συνεχώς αυξάνεται, συνήθως με την ευλογία ή ανοχή της πολιτείας και λόγω της διάλυσης και αποσύνθεσης των υπηρεσιών του κράτους, αλλά και εξαιτίας της αδικαιολόγητης και αχαρακτήριστης αδράνειας ή αδυναμίας  της ηγεσίας του κλάδου.
 
Η συνεχής και παρατεταμένη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη απώλεια του έργου μας λόγω ανακατατάξεων, αναδιανομής και υφαρπαγής του, έχουν μειώσει κατακόρυφα το εισόδημά μας, με αποτέλεσμα οι οφειλές μας προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν γιγαντώσει και να κινδυνεύουμε ως πρόσωπα από διασυρμό με αναγκαστικές εισπράξεις, κατασχέσεις και προσωποκρατήσεις αλλά και ως κλάδος να απειλούμαστε με αφανισμό. Μιλάμε δηλαδή για μία κατάσταση που πιθανόν είναι μη αναστρέψιμη .
 
Υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτά τα τρομακτικά δεδομένα είναι επιβλεβλημένο λοιπόν να λειτουργήσουν άμεσα τα όργανα του κλάδου να γίνουν Διοικητικά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις για να χαραχθούν οι χώροι άμυνας  μήπως και περισώσουμε ότι ελάχιστο μας έχει απομείνει. Ο χρόνος που μας απομένει για να αντιδράσουμε είναι ελάχιστος, αν δεν έχει ήδη τελειώσει.
      
Εν αναμονή ενεργειών σας.

Για το Δ.Σ.
                    Ο                                                                                  Ο

            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σκέντζος  Παναγιώτης                                                            Σίδερης  Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...